0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
28. listopada 2015.

5 random stvari koje volim

Piše Ana Zibar
Osoba sam koja voli, puno i svašta. Volim svoje bližnje, volim sebe, ma kako to zvučalo, volim sve i svakoga, ili se barem trudim voljeti. U mom srcu nema mjesta za mržnju. Razočaram se, pogode me neke stvari, no idem dalje, prelazim preko svega, pokušavam oprostiti i zaboraviti. Zaboraviti je teško, uvijek ostane ožiljak u […]

Osoba sam koja voli, puno i svašta. Volim svoje bližnje, volim sebe, ma kako to zvučalo, volim sve i svakoga, ili se barem trudim voljeti. U mom srcu nema mjesta za mržnju. Razočaram se, pogode me neke stvari, no idem dalje, prelazim preko svega, pokušavam oprostiti i zaboraviti.

tulips-175605_640

Zaboraviti je teško, uvijek ostane ožiljak u srcu no svako jutro krećem iznova. Svaki dan smatram novom prilikom da budem sretna, uživam u sitnicama koje me vesele i da budem s ljudima do kojih mi je stalo. Tako da, ne mogu ni objasniti koliko ljubavi ima u mom srcu i koliko volim ljude koji su mi oslonac i podrška u svakodnevnom životu.

Uz to obilje ljubavi, postoji još puno sitnica koje volim, koje me vesele, uljepšavaju mi dane i čine me neopisivo sretnom. Ima tu svega, od nekih banalnih stvari do stvari koje su za mene uistinu dragocjene. Stoga ću danas s vama podijeliti samo neke od njih jer ću sigurno još pisati o ovoj temi.

Filmovi / serije / odlazak u kino

Već sam spominjala da sam veliki filmofil i obožavam pogledati dobru seriju. Kriminalističku kad sam raspoložena za igre detektiva ili humorističnu kad se želim nasmijati do besvijesti. Filmski maratoni vikendima, u zagrljaju voljene osobe, e to je prava stvar. I sukladno tome, volim odlaske u kino.

Pogledati film u kinu još je veći doživljaj. Uživim se u priču, emocije me ponesu a nakon kina uzbuđeno pričam kako sam, najčešće, nezadovoljna završetkom. Jer sam optimista i uvijek očekujem sretan završetak a i kad isti bude sretan, opet mi film ne traje dovoljno dugo da vidim što se desilo kasnije. Ali, to je opet neka druga priča.

Tulipani

Obožavam tulipane. Od malena mi je to najdraže cvijeće. Iako se inače baš ne razumijem u cvijeće i nemam volju za sadnju i uzgajanje istog, tulipanima sam oduvijek fascinirana. Tako da će sigurno jednog dana i moj vjenčani buket biti sačinjen od tulipana. Sjećam se da sam još kao mala, šetajući selom pri povratku iz škole, uvijek škicala tko sadi tulipane, u kakvim ih bojama ima i jednostavno se divila.

Dječica i starije osobe

Koliko volim dječicu toliko volim i starije. Dječicu volim jer su nevina, neodoljiva i živim za dan kad će mi ih nekoliko trčati po kući. Starije pak nasuprot njima volim jer su neiskvareni, zahvalni i cijene kad im pomogneš, popričaš s njima ili učiniš bilo što za njih. I često kažu da, kako smo stariji tako sve više budemo kao djeca, pa možda ima i u tome nešto. Kao da s godinama vraćamo dječju zaigranost koja je silom prilike zakopana negdje duboko u nama, pod teškim ciglama od kojih svaka odgovara nekoj brizi, problemu ili teškoj situaciji.

Umjetnost

Otkad znam za sebe, umjetnička sam osoba. Ne prođe ni dan da se bar na trenutak ne posvetim kreativnosti – bilo da nešto stvaram, pišem, planiram ili samo o tome čitam. Crtala sam od najranijeg djetinjstva kad sam istovremeno s majkom krenula i u kuhinju. U školi sam izlagala radove na županijskom i državnom natjecanju, na fakultetu kratila vrijeme slikajući. I sve je stalo kad sam se zaposlila odnosno već kad sam polako privodila kraju studij jer jednostavno nije bilo vremena za sve.

Pa se danas pitam da li nisam već izgubila smisao za slikanje, da li još imam taj dar u sebi, u svojim rukama. Osim slikarstva, volim i sve ostalo što ima bilo kakve veze s kreativnošću, poput dizajna, izrade cvjetnih aranžmana, božićnih aranžmana i vijenaca, fotografije, pisanja itd.

Kuhanje i priprema slastica

Još nešto što volim otkad znam za sebe. Možda je sve počelo s degustiranjem ali je pomalo preraslo u nešto više kad sam vrijeme provodila gledajući majku na djelu, u akciji, gdje drugdje nego u kuhinji. Najprije sam samo gledala a onda počela pomagati pa s vremenom i preuzimati kuhinju. I mogu reći da je majka moj uzor u kuhinji jer još nisam upoznala nikoga s tolikim talentom koliki ima ona.

Za nju u kuhinji nije bilo nemogućega i svaka se greška mogla ispraviti tako da sam od nje naslijedila i taj pozitivan pogled i radost kad je u pitanju stvaranje u kuhinji. Rezultat te ljubavi danas je i moj kulinarski blog, na kojemu ste svi dobro došli.

Autor: HappinessIsHomemade., Foto: toddwmac/Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross