0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
13. svibnja 2019.

Besplatne igračke su najbolje

Piše Ana Zibar
Živimo u doba kada su nam razno razne igračke dostupne na svakom koraku i mislim da ne postoji dijete koje nema barem 10 igračaka u svojoj sobi. No, da li su sve te igračke stvarno potrebne? Je li potrebno trošiti brdo novaca na igračke koje ih zadovolje na kratko vrijeme? Moje mišljenje je da nisu … Nastavi čitati Besplatne igračke su najbolje

Živimo u doba kada su nam razno razne igračke dostupne na svakom koraku i mislim da ne postoji dijete koje nema barem 10 igračaka u svojoj sobi. No, da li su sve te igračke stvarno potrebne? Je li potrebno trošiti brdo novaca na igračke koje ih zadovolje na kratko vrijeme? Moje mišljenje je da nisu potrebne iz jednog jednostavnog razloga, a to je da mi se masu puta pokazalo koliko kupljene igračke nisu ni do koljena klasicima među igračkama s kojima se djeca igraju već generacijama, a ne koštaju ništa.

O kakvim ja to igračkama pričam? Postoje li uopće besplatne igračke? Naravno da postoje! I znate što? Interesantnije su djeci od kupljenih igračaka! Di ćeš bolje 🙂

Kartonska kutija

Kartonska kutija je sjajna igračka koju djeca obožavaju, a posebna je jer razvija maštu i može se upotrijebiti za razno razne igre. Kartonske kutije se mogu pronaći u raznim veličinama, a djeci mogu poslužiti za slaganje od najmanje do najveće, možete od njih napraviti aute, kuće, brodove, komade namještaja, samo pustite mašti na volju i uživajte.

Kartonska cijev

Kartonske cijevi od toaletnih papira, papirnatih ubrusa ili ukrasnih papira mogu poslužiti kao vrlo zanimljiva igračka. Kartonska cijev može poslužiti kao dalekozor, teleskop, oružje, itd. Djeca će najbolje znati za što će ju upotrijebiti, a vidjet ćete da će ih veseliti više od bilo koje kupljene igračke.

Štap

Štap je ja mislim najstarija igračka s kojom su se još igrali naši djedovi i bake, i njihovi djedovi i bake, i njihovi... Štapovi se mogu koristiti u raznim igrama, a za što će ga sve vaše dijete upotrijebiti ovisi samo o tome koliko je maštovito. Štap može poslužiti kao mač, kao pomagalo malom izviđaču ili pak kao sredstvo s kojim će dijete crtati po zemlji.

Kod igranja štapom jedino je poželjno da roditelji nadgledaju dijete kako se ne bi ozlijedilo.

Pijesak

Pijesak je interesantan svakom uzrastu i mislim da ne postoji dijete koje ne voli pijesak. Možda postoji pokoji roditelj koji baš i ne ljubi pijesak, ali pijesak je odličan za djetetov razvoj, ali i za djetetovo jačanje imunološkog sustava. Što se sve može igrati sa pijeskom mislim da ne trebam ni pisati jer nema osobe koje se nije igrala u pijesku i na taj način stvarala i uživala u igri.

Uže

Uže sam stavila na sam kraj jer nije prigodno za manju djecu jer može biti vrlo opasno, ali u prisustvu roditelja i dobro osmišljenu igru, uže može biti jedna od najboljih i najinteresantnijih igračaka.

Užetom možete dijete učiti kako da povezuje stvari od kojih se onda napravi neki vlak ili nešto slično. Mogućnosti je mnogo, samo trebate pustiti mašti na volju.

Besplatne igračke

Kako se vama sviđaju ove besplatne igračke? Priznajte da su vas na tren vratile u djetinjstvo 🙂 Sigurna sam da se osmijehom na licu sjećate svog djetinjstva, mada nam tada nisu bile dostupne sve te silne igračke koje su danas dostupne i zato pružite svom djetetu djetinjstvo kakvo ste vi imali, s osmijehom na licu i potpuno besplatno 🙂 Ako nemate novaca, uvijek su tu priče za djecu 😉

Foto: RAMillu/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross