0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
18. srpnja 2017.

Besplatne ljetne radionice za djecu i mlade u Šibeniku

Piše Ana Zibar
Changer Meetup poziva na zabavu i usvajanje novih vještina djecu različitih uzrasta na zanimljive radionice koje će im dodatno obogatiti ljeto. Uz razmjene znanja te podizanja profesionalnih i društvenih standarda, CHANGER MEETUP je i jedinstveno kulturno-turističko događanje koje se održava od 23. srpnja do 1. kolovoza 2017. u Šibeniku, na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri. […]

Changer Meetup poziva na zabavu i usvajanje novih vještina djecu različitih uzrasta na zanimljive radionice koje će im dodatno obogatiti ljeto.

Uz razmjene znanja te podizanja profesionalnih i društvenih standarda, CHANGER MEETUP je i jedinstveno kulturno-turističko događanje koje se održava od 23. srpnja do 1. kolovoza 2017. u Šibeniku, na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri. U njegovom je središtu pet trodnevnih programa koji će okupiti najznačajnije domaće i regionalne changere – nositelje promjena u poslovnom svijetu i umjetnosti, a jedan od njih namijenjen je djeci i mladima.

Radi se o besplatnim CHANGER MEETUP PLAYGROUND radionicama koje će se odvijati u periodu od 26. do 28. srpnja, a na koje je potrebno donijeti – samo dobru volju! Dok će odrasli uživati u šibenskim atrakcijama i ulicama (čiji će izgled i zvuk samo za ovu priliku potpuno promijeniti multimedijalni umjetnici, a okus im dodati gastro zbivanje Four Croatia), djeca i mladi moći će se okušati u plesnim improvizacijama, stvarati elektronsku glazbu klasičnim i ne klasičnim instrumentima, aktivno proučavati geometriju u prostoru, kreirati čudesne elektroničke naprave, na suvremeni način dizajnirati razglednice ili pak preuzeti upravljanje društvenim mrežama CHANGER MEETUPA.

NO WORK & JUST PLAY (6-106) - plesna improvizacija i pronalaženja vlastitog jezika pokreta

Ova radionica koristi brojne sisteme igara koji omogućuju fuziju različitih pristupa pokretu i plesu. Niz vježbi usredotočen je na buđenje i osvještavanje potencijalnih tjelesnih mogućnosti, koncentraciju, doživljavanje prostora i trenutka te pripomaže zajedničkom kreiranju situacija. Kroz fizičke kontakt tehnike koristi se improvizacija kao model kroz koji će se dogoditi neočekivano, a upravo to nepoznato ponajprije ovisi o suradnji s drugim sudionicima. Voditeljica radionice No Work & Just Play je Sanja Frühwald, plesačica, umjetnička voditeljica i producentica.

TVORNICA ZVUKA (7-12) – klasični i ne klasični instrumenti susreću elektronsku glazbu

Tvornica zvuka pod vodstvom glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza radionica je elektroničke i improvizirane glazbe za djecu. U ovom će se edukativnom projektu mali glazbenici budućnosti upoznati s mikrofonima, efektima i sintetitizatorima, a kroz upotrebu vlastitog glasa (i tijela) te audio opreme, autor radionice usmjerava ih i uči osnovama improvizacije. U Tvornici zvuka glazba se proizvodi upotrebom različitih predmeta, efekata, live samplingom, moduliranjem glasa, ali prije svega igrom kroz koju polaznici dolaze do svojevrsne 'instant kompozicije' na razini prilagođenoj upravo njihovom uzrastu, percepciji i spoznaji o glazbenoj umjetnosti.

“Pokušavam djeci objasniti da muzika nije samo ono što se čuje na televiziji, strofa i refren, da to nisu samo pop pjesmice niti samo klasična glazba. Veliki fokus stavljam na slušanje. Zapravo ih pokušavam učiti da slušaju jedan drugoga i to što rade. I pokušavam ih učiti svirati raznim predmetima kao što su vrećice za smeće i stiropori, i onda zajedno moduliramo te zvukove kroz efekte”, opisuje svoju radionicu Nenad Sinkauz koji je etnomuzikologiju magistrirao u Padovi.

GEOMETRIJA U PROSTORU (10+) - geometrija u prostoru u najširem smislu

Kroz sudjelovanje na radionici, cilj je polaznike potaknuti na kreativnost i promišljanje o logici sastavljanja i presavijanja. Istražujemo kako sa svakodnevnim predmetima (slamke + žica te papir) jednostavne 2D oblike možemo pretvarati u 3D strukture. Te novonastale strukture služe ujedno kao male makete za potencijalne skulpture/instalacije na otvorenom. Radionica je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole s kojima se tijekom radionice priprema i izvedba malih skulptura na otvorenom planirana zadnji dan radionice. Voditeljica je Maja Patafta, produkt, tekstilna i grafička dizajnerica.

TOXIC BEATS INSTRUMENTS (4+) – radionica elektroničkih naprava za male, ali i one malo veće znanstvenike

Radionica Toxic beats instruments omogućit će djeci i mladima da sviraju neobičnu elektroglazbu na još neobičnijim objektima. Svima koji oduvijek maštaju o tome da stvaraju glazbu kao u filmovima i serijama znanstvene fantastike, ostvarit će se želja da na radionici postanu neobični kreatori zvukova koji kao da su došli sa svemirskog broda! Ako ste se preplašili da će zvukovi i instrumenti biti toksični za okolinu i polaznike radionice, uvjeravamo vas da se nećete pretvoriti u novog Hulka, baš naprotiv, pretvorit ćete se u čistog doktora ritma. Na radionici će se koristiti neobični elektronički instrumenti koje su izradili članovi Radione. Voditelji Toxic beats instruments radionice su Goran Mahovlić (elektroničar po struci i bivši serviser informatičke opreme koji trenutno radi kao hardware projektant) te Damir Prizmić freelance dizajner.

POZDRAV S JADRANA (4+) - preispitivanje tradicionalnog suvenira s Jadrana: razglednice

Polaznici radionice stvarat će vlastite personalizirane razglednice kombinacijom različitih tehnika i medija. Laserski obrađeno drvo postaje slikarsko platno za prijenos motiva grada u brojnim tehnikama - kolažu, ilustraciji, fotografiji, pattern designu i slično.
Cilj radionice je razvijanje dječje kreativnosti kroz različite medije i tehnike, a u suradnji s radionicom "#takeover" bit će upoznavanje i s digitalnim medijima, obradom fotografija i prijenosom digitalnog medija na fizičke predmete. Voditelji radionice Pozdrav s Jadrana su Bruna Babić, tekstilna i grafička dizajnerica te ilustratorica i Dejan Košćak, producent, povjesničar umjetnosti i muzeolog.

#TAKEOVER (12+) - stvaranje inovativne dječje takeover kampanje

Social media takeover popularan je koncept među korisnicima društvenih mreža, a označava preuzimanje uloge administratora i osmišljavanja sadržaja na profilima različitih društvenih mreža. U kontekstu Changer Meetupa, namjera je da službene profile Facebooka i Instagrama preuzmu upravo korisnici i posjetitelji, odnosno prepustiti profile mladoj publici na uređivanje i osmišljavanje. S obzirom na to da su mladima društvene mreže izrazito bliske i da su pravi stručnjaci kad je u pitanju njihovo korištenje, njihov će zadatak biti preuzimanje navedenih medija. Mladi će pratiti festivalska zbivanja i izvještavati o događanjima putem društvenih mreža (fotografirati, snimati, komentirati), a sve to pod nadzorom nešto starijih i možda ozbiljnijih voditelja. Voditelji radionice #takeover su Dejan Košćak, producent, povjesničar umjetnosti i muzeolog te Bruna Babić, tekstilna i grafička dizajnerica te ilustratorica.

Detaljne informacije nalaze se na stranici https://changer.hr/radionice uz napomenu da supotrebne prethodne prijave za radionice No work & Just Play, Tvornica zvuka i #takeover, dok se radionicama Geometrija u prostoru, Toxic Beats Instruments i Pozdrav s Jadrana samo pridružite.

Sve se radionice održavaju se 26.7. (srijeda) 10-1 h & 17-21h, 27.7. (četvrtak) 10-13h & 17-21h, a 28.7 (petak) Tvornica zvuka održava se 10-13h, sve ostale 10-13h & 17-21h.

Organizatori CHANGER MEETUPA su Turistička zajednica grada Šibenika i agencija fakat.
www.changer.hr

Preuzeto sa Roditelji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

7. srpnja 2017.
1. studenoga 2011.
30. svibnja 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross