0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
22. travnja 2014.

Češljanje kose

Piše Ana Zibar
Vjerojatno se pitate: " Zar postoji pravilno češljanje kose?"  Hmmm DA 🙂 Najzdravije i najbolje češljanje za kosu je kvalitetno češljanje od vrhova prema korijenu kose, koje treba prakticirati jednom na dan. Stručnjaci tvrde kako se prečestim češljanjem oštećuju vlasi kose, pa brojni potezi četkom više štete nego koriste. Najveće greške kod češljanja su češljanje […]

Vjerojatno se pitate: " Zar postoji pravilno češljanje kose?"  Hmmm DA 🙂 Najzdravije i najbolje češljanje za kosu je kvalitetno češljanje od vrhova prema korijenu kose, koje treba prakticirati jednom na dan. Stručnjaci tvrde kako se prečestim češljanjem oštećuju vlasi kose, pa brojni potezi četkom više štete nego koriste. Najveće greške kod češljanja su češljanje kose od korijena prema vrhovima, prečesto češljanje zbog kojeg dolazi do statičkog elektriciteta i korištenje krive i prljave četke.

češljanje

NAJČEŠĆE GREŠKE KOD ČEŠLJANJA KOSE

  • PRLJAVA ČETKA - treba redovito održavati četke i češljeve za kosu. Prljavom četko prenosi se sebum na čistu kosu. Kod svakog češljanja sebum se nakuplja na četki. Prljava je četka idealno mjesto za stvaranje bakterija, pa bi najbolje bilo četku prije svakog četkanja očistiti od vlasi, te je umočiti u toplu vodu pomješanu sa šamponom, isprati i ostaviti na ručniku da se posuši.

[fvplayer src='http://player.vimeo.com/external/89620762.sd.mp4?s=62ce9e76fcf9af8b5f94c18cd2fb32c1' width=700 height=400 splash='http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/03/pravilno-cesljanje-kose1.jpg']

  • PRAVILNO ČEŠLJANJE - češljanje kose od od korijena prema vrhovima uzrokuje najveće mehaničko oštećenje kose. Češljanje na taj naćin uzrokuje lomljenje kose i slabljenje folikule, zato je češljanje od vrhova prema korijenu najzdravije i najbolje češljanje za kosu.
  • RASPETLJAVANJE KOSE - češljem sa širokim zupcima najbolje je raspetljavati zapetljanu kosu. Zapetljanu kosu nemojte nikada raspetljavati sa gustom četkom jer će ona još dodatno zapetljati kosu.
  • NAELEKTRIZIRANA KOSA - manju naelektriziranost možete postići četkama koje imaju prirodnu dlaku ili drvene čekinje.
  •  MOKRA KOSA - češljanje mokre kose je najveća greška kod češljanja, jer rasteže vlasi kose koje su pune vode. Češljanjem mokre kose, kosa se brže lomi jer je puno osjetljivija od suhe. Prije češljanja oprane kose, mokru kosu nakon pranja tapkajte suhim ručnikom da upije višak vode, pa ju ostavite da se posuši na zraku dvadesetak minuta, tek onda krenite češljati kosu.

 

Foto: Zibar Photography

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

2. listopada 2014.
16. travnja 2014.
18. svibnja 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross