0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
3. studenoga 2020.

Dijete mora skakati

Piše Ana Zibar
Nema djeteta kojem skakanje nije zabavno, a ono najbolje u tome je što upravo skakanje ima višestruku korist za psihomotorni razvoj djeteta i zato bi dijete trebalo poticati da što više skače. Skakanje predstavlja jednostavnu i lako izvodljivu aktivnost za koju vam neće biti potrebni nikakvi rekviziti. Dijete može skakati bilo kada i bilo gdje, a […]

Nema djeteta kojem skakanje nije zabavno, a ono najbolje u tome je što upravo skakanje ima višestruku korist za psihomotorni razvoj djeteta i zato bi dijete trebalo poticati da što više skače.

Skakanje predstavlja jednostavnu i lako izvodljivu aktivnost za koju vam neće biti potrebni nikakvi rekviziti. Dijete može skakati bilo kada i bilo gdje, a to će mu puno značiti za razvoj kondicije i priuštiti mu zabavu u kojoj će uživati.

Najnovija istraživanja

Najnovija istraživanja pokazuju veliku povezanost između kondicije i skakanja, a skakanje je postalo i vrlo popularno među jednostavnim i lakim vježbama.

Djetetu trebate dopustiti da što više skače zato što skakanjem dobiva priliku da vježba, a da toga nije svjesno, pomoću skakanja dijete stimulira razvoj senzornih sistema, odlično je za dijete koje voli sportske aktivnosti i skakanjem dijete uči kontrolirati kretanje svog tijela.

Zdravlje i sreća djeteta ovisi o sreći majke

Vještina skakanja

Pa čak je i skakanje vještina koja se uči od malih nogu, a dijete bi se trebalo poticati na skakanje od 2. do 8. godine, a najzabavnije će biti kada ćete skakati zajedno.

Prednosti skakanja su jačanje mišića, utjecaj na tjelesnu težinu, pozitivan utjecaj na učenje, poboljšavanje pažnje, dobrobiti za srce, poboljšavanje koordinacije i jačanje limfnog sustava.

Jačanje velikih mišića

Prilikom skakanja se uključuju svi glavni mišići u tijelu, zbog čega jačaju svi veliki mišići u tijelu. Dijete može skakati i kako bi stimuliralo limfni sustav jer se skakanjem balansira količina toksina u tijelu.

Skakanje je kardiovaskularna vježba, koja srcu daje prirodan i zdrav trening. Ovo je aktivnost koja djetetu pomaže da bolje razumije svoje tijelo i gdje se nalazi u prostoru. Obje strane mozga i tijela rade zajedno kako bi održale koordinaciju i ravnotežu.

Kako podići sretno i zdravo dijete

Veliki zdravstveni problem

Jedan od većih zdravstvenih problema djece današnjice je debljina, koja je povezana upravo nedostatkom kretanja, a skakanje je odlično za rješavanje problema s težinom.

Skakanje je zabavno i dijete je za vrijeme te aktivnosti sretno te s pozitivnim osjećajem lakše uči. Ako sa skakanjem kombinirate igru učenja, oblika, brojeva i boja doći ćete do još boljih rezultata, jer dijete neće osjetiti pritisak dok prakticira aktivnost u kojoj uživa.

Prijedlog igre

Jedan od prijedloga igre je da izrežete papir u boji u različite oblike, pričvrstite ga za pod i kažete djetetu da skače na određeni oblik i boju. U ovoj igri ćete vidjeti kako dijete lakše uči nego kad sjedi i pasivno samo sluša.

Prilikom skakanja vrlo je važno i da obratite pažnju na sigurnost djeteta, tako da dijete mlađeg uzrasta nikada ne ostavite bez nadzora, kako se ne bi povrijedilo.

Zašto se važno igrati s djetetom

Uživajte i skačite što više!!!

Foto: Pexels/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

6. svibnja 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross