0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
26. listopada 2015.

Dječje autosjedalice

Piše Ana Zibar
Svaki roditelj koji vozi malo dijete u automobilu mora dijete prije vožnje smjestiti u autosjedalicu, koju mora koristiti svako dijete do visine 135 cm. Ponuda autosjedalica za djecu je velika, a veliki izbor možete pronaći i na MYM BABY SHOOP internet stranici. Ponuda dječjih autosjedalica na MYM BABY SHOOP-u je raznolika, a razlika među njima […]

Svaki roditelj koji vozi malo dijete u automobilu mora dijete prije vožnje smjestiti u autosjedalicu, koju mora koristiti svako dijete do visine 135 cm. Ponuda autosjedalica za djecu je velika, a veliki izbor možete pronaći i na MYM BABY SHOOP internet stranici.

plava

Ponuda dječjih autosjedalica na MYM BABY SHOOP-u je raznolika, a razlika među njima nije uočljiva na prvi pogled. Zato ću vam opisati sve u detalje, kako bi mogli lakše i sigurnije odabrati onu pravu.

Kao prvo i najosnovnije autosjedalica mora nositi oznaku ECE, ECE-R 44/03 ili ECE R 44/04, kako određuju europski standardi. Sve sjedalice moraju zadovoljavati iste kriterije sigurnosti! Sjedalice su klasificirane prema težini, zbog čega je važno da sjedalica koju namjeravate kupiti odgovara težini vašeg djeteta, dok je dob samo smjernica za kupnju.

Autosjedalice su podijeljene prema njihovoj težini u ECE grupe 0-3.

Klase težine sjedala:

  • GRUPA 0+ (od rođenja do 13kg)
  • GRUPA 0/1 (od rođenja do 18kg)
  • GRUPA 1 (9-18kg)
  • GRUPA 1/2/3 (9-36kg)
  • GRUPA 2/3 (15-36kg)

Grupa 0+ se najčešće naziva još i jaje, koje se razlikuje od ostalih autosjedalica, jer je u njoj bebe u poluležećem položaju, okrenuta obrnuto od smjera vožnje. Ovo je najsigurniji način prijevoza male bebe! Jaje se može pričvrstiti i na suvozačevom sjedalu, ali zračni jastuk mora biti isključen!

Uz neke autosjedalice možete kupiti i Isofix. Isofix je sustav za pričvršćivanje autosjedalice na najsigurniji način, a posebno kada se radi o sjedalici kategorije 0+. Takve sjedalice su opremljene Isofix ručicama, koje se stavljaju na Isofix točke na stražnjem sjedištu. Na ovaj način sjedalica je pričvršćena za vozilo, te je fiksirana, a u slučaju sudara postiže se maksimalna sigurnost.

Ukoliko u autu nemate prirpremu za Isofix, to nije problem jer se Isofix ručkice mogu sklopiti.

Razlike u autosjedalicama je njihovo pričvršćivanje i način osiguravanja djeteta u njima. 

1. GRUPA 0+ (od rođenja do 13kg)

Autosjedalice koje spadaju u ovu grupu se pričvršćuju sa bazom od remena, sigurnosnim pojasom s tri točke vezivanja ili sa Isofix bazom. Iz sigurnosnih razloga uvijek se pričvršćuju u spurotnom smjeru od smjera vožnje.  Ukoliko se sjedalica pričvršćuje za sjedalo pomoću remen baze ili Isofix baze, ona se jednim klikom montira u auto ili pristiskom na gumb. Isofix baza je sigurnija od baze s remenom, koja se pričvršćuje putem sigurnosnog pojasa u autu.

2. GRUPA 0/1 (od rođenja do 18kg)

Autosjedalice koje spadaju u ovu grupu se pričvršćuju sa sigurnosnim pojasom s tri točke vezivanja u automobilu. Ukoliko se odlučite za ovu vrstu autosjedalica, morate ju koristiti u suprotnom smjeru od smjera vožnje automobila, sve do djetetovih 9 mjeseci. Kada beba počne držati glavu samostalno i čvrsto, autosjedalicu možete početi koristiti okrenutu u smjeru vožnje automobila. Ako želite u ovoj vrsti autosjedalica dijete se može voziti u spurotnom smjeru vožnje sve do 18 kg, što je najsigurnija vožnja.

roza

3. GRUPA 1 (9-18kg)

Ova vrsta autosjedalica se pričvršćuje u automobil sa Isofix bazom, sigurnosnim pojasom s tri točke vezivanja, ili sa Isofix ručkicama. Ova klasa sjedalica se fiksira u smjeru vožnje automobila, a pri osiguravanju djeteta postoje dva različita sustava - štit tijela koji se naziva sigurnosni jastuk ili sigurnosni pojas s pet točaka vezivanja. Štit tijela se ne sviđa svakom djetetu, no smatra se najsigurnijim načinom.

4. GRUPA 1/2/3 (9-36kg)

U ovoj grupi autosjedalice su dostupne bez Isofix pričvršćivanja, a način zaštite možete birati između remena ili štitnog tijela. Samo do 18kg dijete možete štititi sa remenom, a nakon toga morate ga osigurati sa sigurnosnim pojasom s tri točke vezivanja.

autosjedalica

5. GRUPA 2/3 (15-36kg)

Autosjedalice ove grupe se osiguravaju sa sigurnosnim pojasom s tri točke vezivanja, a dostupne su sa ili bez zaključavanja Isofix ručkica.

auto

Na internet stranici MYM BABAY SHOP možete pronaći široki izbor dječjih autosjedalica, među kojima su Colleto autosjedalice i Kiwy autosjedalice.

Pri svakoj narudžbi iznad 1 000 kn, dostava je uključena u cijenu. Autosjedalicu možete testirati u miru, zajedno sa djetetom, a ukoliko autosjedalica nije odgovarajuća možete ju vratiti u roku od 14 dana!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. studenoga 2011.
13. veljače 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross