0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
7. studenoga 2017.

Emocionalno zlostavljanje

Piše Ana Zibar
Emocionalno zlostavljanje u vezi često ostavlja veće posljedice od fizičkog zlostavljanja. Iz takvih veza je ponekad nemoguće pobjeći posebice ako je osoba zbunjena i ne može shvatiti da li ju partner emocionalno zlostavlja. U nastavku vam donosim neke od primjera emocionalnog zlostavljanja koji su jasni pokazatelji da se upravo o tome radi i da bi […]

Emocionalno zlostavljanje u vezi često ostavlja veće posljedice od fizičkog zlostavljanja. Iz takvih veza je ponekad nemoguće pobjeći posebice ako je osoba zbunjena i ne može shvatiti da li ju partner emocionalno zlostavlja. U nastavku vam donosim neke od primjera emocionalnog zlostavljanja koji su jasni pokazatelji da se upravo o tome radi i da bi iz te veze trebali pobjeći glavom bez obzira.

Takvi partneri često ograničavaju kontakt s prijateljima i obitelji jer smatraju da se previše miješaju u vezu. Vi to nikako ne smijete dopustiti jer ćete u suprotnom biti nezaštićeni i biti ćete laka meta za maltretiranje.

Isto tako takvi partneri od muhe naprave slona pa tako svakodnevne preprike uglavnom prerastu u velike svađe te vas na kraju svađe uglavnom uvjeri kako je on u pravu.

Emocionalno nasilni partneri nisu ljubomorni samo na prijatelje i obitelj partnera već su ljubomorni i na zacrtane ciljeve, snove i ambicije partnera. Takve osobe ljuti i sama pomisao da partner nije ovisan o njima, a osoba koja vas stvarno voli nikada neće uskratiti priliku da budete sretni.

Ima česte promjene raspoloženja! U nekim trenucima je pažljiv, a već u sljedećim trenucima je ljut i viče jer nešto nije onako kako je zamislio. Česte promjene raspoloženja kod osobe ukazuju na nauravnoteženu osobu koja svoje frustracije prazni na nekom drugom.

Što god vi napravili nemate podršku od partnera jer nikada ništa nije dovoljno dobro. Nikako ne smijete dopustiti da vas omalovažava te morate cijeniti sebe zbog svega što ste postigli i zbog onoga što jeste.

Emocionalni zlostavljači pokušavaju na sve moguće načine ubiti partnera u pojam i pokazati koliko je on bolji od njega. Zbog toga su i česte prijetnje fizičkim nasiljem, posebice ako nije sve onako kako je on to zamislio. Ako vi pored svog partnera osjećate bilo kakav strah znajte da u toj vezi nema budućnosti i da bi trebali pobjeći glavom bez obzira.

Nakon svih omalovažavanja, svađa i uvjeravanja partneri često pomisle kako je problem u njima samima, ali to nije tako jer je ovo čista manipulatorska taktika. Zato se trebate trgnuti na vrijeme jer svaka osoba zaslužuje više.

Naravno da nema ništa loše u tome da želite usrećiti svog partnera, ali je uredu ako i vi sve to dobivate zauzvrat. Ako ste u vašoj vezi jedino vi ti koji ugađate nikako nema smisla za ići dalje.

Osjećaj bespomoćnosti je u takvim vezama česta pojava, posebice kakda partner pokušava kontrolirati sve aspekte vašeg života. Čim se počnete osjećati kao da ste zarobljeni znači da je vrijeme da se oslobodite i sreću potražite negdje drugdje.

Nažalost su ovakve veze kao i takvi partneri svuda oko nas, a ako se i vi nađete u takvoj vezi važno je samo da na vrijeme to shvatite i što prije pobjegnete. Takav partner i takva veza vam ne trebaju i svatko na ovom svijetu zaslužuje sreću, pa tako i vi i nebojte se tražiti ju!

Foto: rebcenter-moscow/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

10. listopada 2017.
21. studenoga 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross