0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
17. veljače 2017.

Fotografiranje vjenčanja

Piše Ana Zibar
Odabir fotografa za vjenčanje nije nimalo lak zadatak. Na tržištu je velik broj fotografa, amatera, profesionalaca, skupih fotografa, jeftinih fotografa.  Jednom se vjenčate i želite za uspomenu imati prekrasne fotografije i ne smijete pogriješiti pri odabiru. Kada tražite fotografa za svoje vjenčanje, morate se odlučiti za odabir stila fotografija koji se vama sviđa. Postoje dva […]

Odabir fotografa za vjenčanje nije nimalo lak zadatak. Na tržištu je velik broj fotografa, amatera, profesionalaca, skupih fotografa, jeftinih fotografa.  Jednom se vjenčate i želite za uspomenu imati prekrasne fotografije i ne smijete pogriješiti pri odabiru.

Kada tražite fotografa za svoje vjenčanje, morate se odlučiti za odabir stila fotografija koji se vama sviđa.
Postoje dva načina fotografiranja vjenčanja, a to su tradicionalni, klasični stil, u kojem prevladavaju fotografije klasičnih portreta, namještenih poza, pravilno kadrirane fotografije.

Drugi stil je takozvani ležeran stil, reportažni, u kojem fotografi hvataju trenutke, emocije, jednostavno rečeno, nenametljivo pričaju priču vašeg najljepšeg dana kroz svoj objektiv.
Oba dva stila su ispravna, na vama je da odlučite koji se vama više sviđa.

Preporuka, Facebook, web, Instagram, najčešći su alati za potragu i odabir fotografa za vjenčanje.
Cijena nije uvijek presudna, nije pravilo da ako platite nekog fotografa skuplje od drugih, da će i rezultat biti takav, ali budite sigurni da vrhunski profesionalni fotograf zna cijeniti svoj rad i on će ga i dobro naplatiti.

Nemojte “štedjeti“ na fotografu.

U cijeloj priči vjenčanja, hranu ćete pojesti taj dan, band će odsvirati svoje, cvijeće će uvenuti za nekoliko dana, a fotografije su jedine koje je će ostati uz vas vječno. Zato, dobro razmislite da li se „isplati“ uštedjeti koju tisuću kuna na fotografu, jer povratka nema.

Ako niste zadovoljni sa finalnim proizvodom, cijeli život ćete žaliti za krivim odabirom.

Kada se odlučite za fotografa, obavezno se nađite sa njim, upoznajte se, izmjenite sve vaše želje, pokažite mu ogledne primjere fotografija kakve bi vi željeli imati, sprijateljite se, jer ćete najviše vremena na vjenčanju provesti upravo sa fotografom i jako je bitno da ste „kliknuli“, da ste se postali prijatelji, a on će vam to vratiti na najbolji mogući način, vrhunskim fotografijama kakve ste vi željeli.

Autor i Foto: Zibar Weddings

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

21. listopada 2014.
22. rujna 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross