0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
18. svibnja 2018.

Govor psa

Piše Ana Zibar
I kada vam sve lađe potonu, postoje ona stvorenja koja vam uvijek mogu izmamiti osmijeh na lice. Ta divna stvorenja su psi, a kako bi ih što bolje razumijeli u nastavku vam donosim neke od primjera. Kada vas pas slijedi po svuda on to radi instiktivno jer smatra da treba slijediti vlasnika i raditi sve […]

I kada vam sve lađe potonu, postoje ona stvorenja koja vam uvijek mogu izmamiti osmijeh na lice. Ta divna stvorenja su psi, a kako bi ih što bolje razumijeli u nastavku vam donosim neke od primjera.

Kada vas pas slijedi po svuda on to radi instiktivno jer smatra da treba slijediti vlasnika i raditi sve što i on radi.

Kada nakon obroka pas traži maženje znači da se osjeća ugodno i zadovoljno, a jedan od načina na koji to pokazuje je maženje. U tim trenucima pas gurka osobu njuškom ili stavlja glavu u krilo.

Skakanje psa

Ako pas skače kada dođete doma on vam poručuje da ste mu nedostajali i da je jako sretan što ste se vratili. Psi obožavaju kada ste svi zajedno.

Kada se pas ušulja u krevet za njega ne postoji veće sreće jer može spavati s vlasnikom u krevetu. Psima je urođeno spavanje u čoporu, a i vole ležati na ugodnim i mekanim stvarima.

Naslanjanje psa

Ako se pas naslanja na vas znači da priželjkuje malo zagrljaja, ljubavi i nježnosti.

Širom otvorene oči na psu i pri tome lagano nagnuta glava pokazuje da pas nešto želi od vas, primjerice slastan zalogaj ili dobacivanje loptice.

Osjećaj radosti

Kada vam pas donosi male darove poput loptice, znači da se želi igrati s vama. Psi vole podijeliti osjećaj radosti s vlasnicima i vole interakciju. Ako izignorirate lopticu pas misli kako vam se njegov dar ne sviđa, pa će vam donijeti drugu.

Ako vas pas liže po tijelu i licu znači da vam pokazuje da vam je pokoran i na taj način izražava ljubav i smanjuje osjećaj stresa.

Utjeha

Kada ste tužni pas vas tješi jer jako dobro čita vaš govor tijela. Kada je vlasnik tužan, pas pokušava pružiti utjehu dodirivanjem šapom, stavljanjem glave na krilo ili ležanjem na nogama.

Ako vas pas gleda i podiže šaou znači da je raspoložen za igru ili je gladan. Može to napraviti i ako vidi nešto zanimljivo.

Ovo su neki od osnovnih znakova komumikacije pasa sa ljudima, a što ih prije shvatite puno ćete bolje funkcionirati sa vašim psom.

Foto: Zsuzsa/PixaBay

2 comments on “Govor psa”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross