0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
6. kolovoza 2015.

Igre na otvorenom

Piše Ana Zibar
Sa ljepšim i toplijim vremenom imamo mogućnost i zabaviti našu djecu na otvorenom. Igre na otvorenom donose puno zabave, a stimulativnom okolinom ćete djetetu potaknuti i razvoj inteligencije. Prilikom stvaranja igra na otvorenom morate paziti i na sigurnost djeteta, no ne dopustite da vas to ograniči. Igrom na otvorenom ćete svome djetetu uljepšati dan, a u […]

Sa ljepšim i toplijim vremenom imamo mogućnost i zabaviti našu djecu na otvorenom. Igre na otvorenom donose puno zabave, a stimulativnom okolinom ćete djetetu potaknuti i razvoj inteligencije. Prilikom stvaranja igra na otvorenom morate paziti i na sigurnost djeteta, no ne dopustite da vas to ograniči. Igrom na otvorenom ćete svome djetetu uljepšati dan, a u nastavku vam donosim nekoliko primjera igra, koje mu možete predložiti.

Vitalinka

Bazen pun vode i pjene je savršeno mjesto za igru i zabavu. Napravite svom djetetu umjesto klasičnog bazena, bazen pun pjene i mjehurića koji će ga posebno razveseliti. Osim mjehurića i pjene, bazen možete napuniti i šarenim lopticama.

Potaknite razvijanje senzorno motornih vještina kod djeteta, pa ga stavljajte primjerice na mokru, i na suhu travu i neka sam istražuje okolinu. Stimulirajte dijete da isproba osjet svih površina u prirodi koje ga okružuju.

Napunite košaru sa stvarima koje imate u svome domu, a koje će biti idealne za istraživanje djeteta. Te stvari neka budu raznih oblika, veličina i boja.

Dajte djetetu neka crta na otvorenom, te potičite njegovu kreativnost.

Možete mu napuniti i kadicu sa vodom u koju ćete staviti razne predmete. Neka zabava počne 🙂

Ako je vaše dijete curica, idealna igra će biti kupanje njene lutke, a ako je dječak može oprati svoj auto. Kako god, što god dali djetetu da pere, biti će mu jako zabavno.

Napravite djetetu mali piješčanik u koji ćete sakriti igračke, tako da ih zakopate, a onda pustite dijete da istražuje.

Napunite plastične boce sa raznim sadržajem, poput pjeska, riže, graha, novčića, itd. Pa dajte dijetetu da lupa po njima ili ih trese, kako bi učilo nove zvuove.

Sve ove igre su idealne u ljetnim mjesecima, a nema djeteta koje neće razveseliti. Isprobajte 🙂

Foto: Vitalinka, Sunny studio/Shutterstock

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

2. srpnja 2017.
7. veljače 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross