0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
3. rujna 2020.

Indijske mudrosti

Piše Ana Zibar
Putovanje u Indiju za mnoge je inspirirajuće, a po povratku kući svaki putnik sa sobom nosi i neke mudrosti koje su mu promijenile poglede na život. U nastavku donosim neke od njih. MUDROST BROJ 1 Budite slobodni biti ono što jeste i pustite druge da budu ono što jesu, koliko god bili drugačiji od vas. … Nastavi čitati Indijske mudrosti

Putovanje u Indiju za mnoge je inspirirajuće, a po povratku kući svaki putnik sa sobom nosi i neke mudrosti koje su mu promijenile poglede na život. U nastavku donosim neke od njih.

MUDROST BROJ 1

Budite slobodni biti ono što jeste i pustite druge da budu ono što jesu, koliko god bili drugačiji od vas. Svaki čovjek ima svoj put, a ako vam se putevi prepliću budite sretni, ako ne i to je uredu jer sve što se događa, događa se s razlogom i za dobrobit svih nas.

MUDROST BROJ 2

Nije se dobro vezati za ljude, trebate biti slobodni. Nikada nećete biti sami jer ćete na svom putu uvijek pronaći neke ljude koji će vas ispuniti i inspirirati, a kada vam se putevi raziđu ne smijete trčati za njima jer nećete ostati zajedno, dok s druge strane od svojih koliko god bježali nećete uspjeti pobjeći, zato ih trebate prihvatiti.

MUDROST BROJ 3

Uvijek slušajte svoj unutarnji glas! Dobro je slušati tuđe savjete, ali najbitnije je uvijek napraviti onako kako vam govori vaš osjećaj, uvijek!

Sve se događa onda kada treba

MUDROST BROJ 4

Poštujte svoje tijelo, želje i snove jer JE SVE MOGUĆE i možete imati SVE ŠTO POŽELITE!

MUDROST BROJ 5

Da bi okrenuli novu stranicu u svom životu, morate zatvoriti staru stranicu i to je jednostavno tako i nikako drugačije.

MUDROST BROJ 6

Nikada nemojte kontrolirati događaje i druge ljude, morate pustiti onako kako je. Uvijek priželjkujte, ali ne očekujte i ne planirajte već se opustite. Prihvatite da je uredu i nekada napraviti pauzu i ne tražite ništa, već pustite da bude kako treba biti.

Život je lijep

MUDROST BROJ 7

Sve što vas muči i tišti otpustite, a sve što otpuštate, otpustite s ljubavlju i osmijehom! Ne morate opraštati zauvijek, ali ono što možete napraviti je samo reći hvala ti i vidimo se. Zapamtite da ne možete dobiti nešto što je već vaše i izgubiti nešto što nikad niste ni imali.

MUDROST BROJ 8

Posvetite sebi nekoliko minuta na dan! U tim minutama napravite nešto za sebe, nešto što vas opušta, nešto što volite, jer samo nekoliko minuta u danu će vam pomoći otkriti što vam treba.

MUDROST BROJ 9 

Uvijek putujte i otkrivajte nove krajeve, a na put pokušajte otići sami jer gdje god odete svi su uvijek s vama.

Vaše misli = Vaš život

MUDROST BROJ 10

Zapamtite da je manje više i nikada ne pokušavajte imati sve odmah! Sve što vam je potrebno ćete uvijek dobiti, a ono što vam nedostaje doći će od ljudi koji vas okružuju i zato budite umjereni u svemu.

MUDROST BROJ 11

Ne zaboravite dijeliti! Uvijek dijelite sa životinjama i ljudima te nikada ništa ne očekujte zauzvrat, jer ako hranite samo sebe, zapravo ne radite ništa korisno!

MUDROST BROJ 12

Nemojte se bojati ničega i nikada! Mijenjate način na koji obavljate svakodnevne stvari, a kada osjetite da morate nešto napraviti onda to i napravite bez obzira na prepreke tipa neću uspjeti, već imam ili ja za to nemam... Budite slobodni bez strahova!

MUDROST BROJ 13

Znate onu pazi što želiš jer bi ti se moglo ostvariti... To je upravo tako i zato budite oprezni što želite jer se apsolutno svaka želja ostvaruje te prilikom zamišljanja želja budite maksimalno precizni.

MUDROST BROJ 14

Vjerujte i imajte povjerenje u Boga, u ljude, u svemir... Vjerujte da se sve što vam se događa, događa za vaše dobro, pa čak i kada se nađete u najtežim trenucima svoga života.

MUDROST BROJ 15

Budite tamo gdje se dobro osjećate i nikada nigdje nemojte žuriti. Kada osjetite da bi trebali biti na drugome mjestu krenite tamo i uvijek slušajte svoj unutarnji glas.

MUDROST BROJ 16

Znate kako valovi dolaze i odlaze isto to vrijedi i za sva vaša stanja, osjećaje, stvari i ljude... Ništa nije vječno i mi svi živimo u kretanju, zato se nemojte zadržavati u jednom stanju jer će se i to stanje promijeniti. Ništa ne možete zadržati i nemojte to niti pokušavati napraviti, radije budite zahvalni na tom trenutku sve dok on traje!

Hvala vam na pozornosti i čitanju ovih mudrosti koje su meni osobno puno pomogle i uz koje mi je život postao ljepši. Nadam se da ćete ih primijeniti u svoj život i osjetiti upravo onakvu radost života, kakvu sam osjetila i ja.

Voli vas vaša Ana

Foto: PixaBay

One comment on “Indijske mudrosti”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

2. studenoga 2017.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross