0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
20. lipnja 2017.

Istarske atrakcije

Piše Ana Zibar
Prošli tjedan smo moja obitelj i ja proveli predivnih 5 dana u Istri koja nas je oduševila svojom ljepotom i svojom ponudom. U tih 5 dana nažalost nismo stigli obići sve atrakcije koje Istra nudi, ali smo 4 njih doživjeli i pamtit ćemo ih do kraja života... VEČERNJA VOŽNJA BRODOM UZ ZALAZAK SUNCA I DELFINE […]

Prošli tjedan smo moja obitelj i ja proveli predivnih 5 dana u Istri koja nas je oduševila svojom ljepotom i svojom ponudom. U tih 5 dana nažalost nismo stigli obići sve atrakcije koje Istra nudi, ali smo 4 njih doživjeli i pamtit ćemo ih do kraja života...

VEČERNJA VOŽNJA BRODOM UZ ZALAZAK SUNCA I DELFINE

Delfini su stanovnici rovinjskog akvatorija zbog čega su često viđeni, a najčešće se pokazuju za vrijeme ljetnih mjeseci u večernjim satima kada se smiri pomorski promet.

Vožnja brodom traje 1,5h, a osim delfina na brodu možete uživati u predivnom zalasku sunca i panorami Rovinja. Jedno doista predivno i nezaboravno iskustvo.

DINOPARK FUNTANA

Dinopark Funtana je prvi hrvatski tematski show park, koji je smješten nedaleko od Poreča. Dio parka smješten je na starome kamenolomu u čijoj divljini obitavaju pokretni dinosauri u prirodnoj veličini. Autentičnoj pretpovijesnoj atmosferi Dinoparka doprinosi njegova prekrasna priroda. Park je okružen bujnom šumom, a njime se prostire više od 1.5 kilometara drvene staze.

Osim dinosaura, Dinopark Funtana nudi mnoge druge vrste zabavnih aktivnosti u kojima može uživati cijela obitelj. U SHOW ARENI koja obuhvaća čak 1000 sjedećih mjesta izvode se dnevne predstave VARIATE CIRKUS.

Unutar arene nalazi se dino kino i dječja igraonica. Izvan arene nalaze se razne atrakcije za najmlađe: mini lunapark, dječji vlakić, trampolini, vrtuljci, dino streljana i igralište. Jedan od nezaboravnih doživljaja koje možete iskusiti u Dinoparku Funtana je jahanje na dinosaurima i poni konjima.

Tijekom sezone (od 29.4. do 10.9.) imate priliku pogledati i dnevne nastupe vožnje motorom po žici na visini od 25 metara koje izvodi grupa FLYING DEVILS.

U ponudi su još i provod na ljuljajućem gusarskome brodu Tortuga, adrenalinska vožnja na vrtuljku DRAGON COASTER, radionica iskopavanja kosti dinosaura FOSSIL SAFARI te SEA MONSTERS, izlošci pretpovijesnih morskih stvorenja u prirodnoj veličini. Zabavni dio programa i sve predstave u Dinoparku su besplatne.

AQUACOLORS POREČ - NAJVEĆI AQUAPARK U HRVATSKOJ

U Aquacolors-u se nalazi najveća koncentracija atrakcija na jednom mjestu, najduža lijena rijeka u južnoj Europi, preko 4000 m² vodnih površina od kojih su 3 bazena i 4 igrališta.

Uključen je i animacijski program za djecu i odrasle, natjecanja, kreativne radionice, vježbanje i tematski party.

Nešto neviđeno su tobogani, od kojih je 12 velikih tobogana ukupne dužine preko 1 kilometar. Tko kroči u Aquacolors može uživati u maksimalnoj brzini, maksimalnoj dužini i maksimalnoj veličini tobogana koji svakog posjetioca ostavljaju bez daha.

AQUARIUM PULA

Pulski akvarij atrakcija je koja će privući i djecu i odrasle. Akvarijski postav na jedinstven, zanimljiv, poticajan i edukativan način predstavlja prirodnu i kulturnu baštinu Hrvatske, a poseban je i po svojem smještaju jer se nalazi u austrougarskoj utvrdi Verudela, sagrađenoj 1886. godine.

U Aquariumu se mogu vidjeti svi stanovnici našeg predivnog mora, od životinjskih do biljnih vrsta. Obilaskom Aquariuma naići ćete na brojne zabavne igre kroz koje možete i ponešto naučiti o životinjskim i biljnim vrstama, a postoji i kutak za djecu.

Poznat je i Centar za oporavak morskih kornjača koji je svoj dom pronašao u Aquariumu Pula. Ustrajno radeći na očuvanju morskog života, Centar je dosad pokrenuo niz originalnih projekata za zaštitu kornjača, tih dugovječnih stvorenja koje su trenutno među najugroženijima na svijetu.

Ja osobno ne mogu izdvojiti najdražu atrakciju od četiri navedene, jer nas je ama baš svaka ostavila bez daha na svoj način. Bilo je to jedno predivno iskustvo za sve nas, koje ćemo rado ponoviti i koje toplo preporučamo svima!

Predivna naša Istra <3

Foto: Bojan Zibar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross