0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
9. travnja 2014.

Jutarnji trening

Piše Ana Zibar
Jutarnja je vježba osim za mršavljenje dobra i za izlučivanje hormona sreće, koji je odgovoran za ugodan početak dana. Jutarnjom tjelovježbom ćete u ranim jutarnjim satima biti dobro pripremljeni za stres. A ako ste među onima kojima tjelovježba i nije nešto najomiljenije, jutro će biti najbolji dio dana da ju odradite, jer je neugodan zadatak […]

Jutarnja je vježba osim za mršavljenje dobra i za izlučivanje hormona sreće, koji je odgovoran za ugodan početak dana. Jutarnjom tjelovježbom ćete u ranim jutarnjim satima biti dobro pripremljeni za stres. A ako ste među onima kojima tjelovježba i nije nešto najomiljenije, jutro će biti najbolji dio dana da ju odradite, jer je neugodan zadatak najbolje obaviti na početku dana, kako vam kroz dan ne bi predstavljala sve veći problem, od kojeg ćete na kraju odustati.

 

Jutarnja tjelovježba potiče metabolizam, a za gubljenje težine najbolje su dugotrajne i niskointenzivne vježbe. Ti uvjeti pružaju okruženje koje je idealno za potrošnju masnoće koja je pohranjena u tijelu. Za dodatni pozitivan učinak vježbanja dobro je povećano konzumirati masnoće nakon vježbanja, ali to ne znaći da tokom dana možete konzumirati bilo kakvu hranu.

Preporučam vam da vježbate prije doručka jer su tako vježbe za mršavljenje vrlo učinkovite. Dokazano je da je za gubitak suvišnih kilograma najbolja jutarnja tjelovježba. Tijekom sna vaše tijelo će potrošiti najveći udio hranjivih tvari koje ste konzumirali prethodnog dana, pa će se time smanjiti razina ugljikohidrata koji su potrebni raznim organima, čime će automatski ujutro biti niža razina šečera u krvi.

Jutarnjom tjelovježbom na prazan želudac zaštit ćete tijelo od nakupljanja masnog tkiva, što će na vaše zdravlje imati značajan utjecaj. Tijelo će kao izvor energije koristiti masne kiseline, te se one neće pohranjivati u masnim stanicama. Većim intenzitetom vježbanja tijelo će koristiti više masnih kiselina koje su mu potrebne za energiju.

Niskointenzivnim vježbanjem masnoće će tijelu doprinjeti veći dio energije, a najintenzivniji su ugljikohidrati. To pravilo vrijedi kada se govori o proporcijama, a kada se govori o apsolutnoj potrošnji energije ona će biti veća prilikom visokointenzivnog vježbanja, čime će se pohraniti i količina masti. Za ostvarenje rezultata, vježbati morate dovoljno dugo.

 

Foto:catalin82/freeimages.com

Ako ste propustili

1. studenoga 2011.
20. ožujka 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross