0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
3. veljače 2018.

Kako biti bolji roditelj

Piše Ana Zibar
Jedan od najtežih zadataka je biti kvalitetan i dobar roditelj, ali koliko god bilo teško nije nemoguće. Kako bi bili što bolji roditelj i kako bi znali što je sve važno u životu vaše djece donosim vam nekoliko natuknica. Ako želite kvalitetno provoditi vrijeme sa svojom djecom izbjegavajte donositi svoj posao doma! Kada ste sa […]

Jedan od najtežih zadataka je biti kvalitetan i dobar roditelj, ali koliko god bilo teško nije nemoguće. Kako bi bili što bolji roditelj i kako bi znali što je sve važno u životu vaše djece donosim vam nekoliko natuknica.

roditelji-i-dijete

Ako želite kvalitetno provoditi vrijeme sa svojom djecom izbjegavajte donositi svoj posao doma! Kada ste sa djecom onda se posvetite samo njima u potpunosti, a ako svoj posao obavljate od doma kao ja onda jasno odredite pravila kada se radi i toga se pridržavajte.

Ludujte i igrajte se zajedno sa svojom djecom i ne dopustite da vas u igranju spriječi mišljenje da ste stari jer ste stari dok god se ne igrate i zato se igrajte što je više moguće!

Nemojte dopustiti da je otac jedina starija osoba koja luduje po kući s djecom, nego i vi ponekad zaboravite kućanske obveze i red i zabavite se sa djecom. Takvi su trenuci neprocjenjivi i nezaboravni i nemojte ih propuštati.

Započnite sa zdravom prehranom kojom će se hraniti cijela vaša obitelj jer će vam zdrava prehrana osim puno koristi doprinjeti i boljem životu, a djeci ćete od malena usaditi zdrave navike.

Što je osoba u životu zadovoljnija i zahvalnija to je i sretnija i zato učite svoju djecu zahvalnosti, a vi im budite pravi primjer. Stanite na trenutak i razmislite o svom životu i o danu koji trenutno proživljavate sigurno u njemu ima puno stvari na kojima ste zahvalni.

Neka jedan dan u tjednu bude dan za obiteljsko druženje i neka cijela obitelj sudjeluje u odluci za tematiku druženja. Gledanje filmova, ispijanje čaja i razgovori, društvene igre ili bilo što što veseli sve članove.

Radite na svom braku! Brak je temelj svake obitelji i radite na braku na psihičkoj i fizičkoj razini. Jači brak znakči i bolja i sretnija obitelj za podizanje djece.

Provedite što više vremena vani jer se najljepša druženja i najljepši trenuci događaju vani. Najljepše uspomene svakog čovjeka dolaze iz djetinjstva i vežu se upravo na događaje koji su se odvijali vani. Iskoristite prirodu i plivajte, napravite piknik, vozite se biciklom, rolajte, planinarite, ležite na travi, vozite se brodom, itd. Provedite što više zajedničkog vremena vani.

Posebnu pažnju obratite na grljenje i ljubljenje i neka poljupci i zagrljaji budu dio vaše svakodnevice.

Danas u doba kompjutera i digitalnih fotoaparata sve je više slika koje su pohranjene na kompjuter i nisu razvijene u albumima. Vaša djeca će jednog dana cijeniti albume kao i slike u njima pa se potrudite imati ih što više.

UVIJEK si omogućite vrijeme samo za sebe kako bi mogli napuniti baterije. Roditelji često zaboravljaju na sebe, ali moraju se potruditi priuštiti vrijeme samo za sebe. Radilo se to o samo sat vremena ili dva, u tom periodu radite samo ono što vas najviše zadovoljava i opušta.

Čitajte djeci i zajedno s djecom. Na taj ćete se način lijepo družiti, zajedno učiti i razgovarati s djetetom. Čitanje je vrlo važno u odrastanju djeteta i zato se potrudite da ga bude što više.

U život svoje djece uvedite kreativnost i stalno ju potičite! Bojajte, pišite, crtajte, radite razne figurice, stvarajte... Kreativnost i maštovitost jer vrlo važna u dječjem razvoju.

Potrudite se da vaša djeca budu smireni ljudi na način da što više razgovarate s njima i slušate ih. Uz puno slušanja i priče manje ćete se svađati, a vaša će djeca izrasti u sretnije i samopouzdanije ljude.

Koliko god je današnji tempo života ubrzan za razgovor sa svojim djetetom uvijek morate naći vremena!

Foto: smpratt90/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

11. srpnja 2018.
15. svibnja 2020.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross