0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
21. travnja 2015.

Kako čuvati odjeću

Piše Ana Zibar
Svoju odjeću možete očuvati uz par trikova, koji će vam produljiti rok uživanja u njoj. U nastavku vam donosim neke od njih. Bilo bi dobro kada bi (ukoliko ste naravno u mogućnosti) koristili što kvalitetniju perilicu za rublje, jer ćete na taj način najbolje očuvati odjeću. Dobra perilica ima bubnjeve koji su blaži prema tkanini, […]

Svoju odjeću možete očuvati uz par trikova, koji će vam produljiti rok uživanja u njoj. U nastavku vam donosim neke od njih.

čuvanje odjeće

Bilo bi dobro kada bi (ukoliko ste naravno u mogućnosti) koristili što kvalitetniju perilicu za rublje, jer ćete na taj način najbolje očuvati odjeću. Dobra perilica ima bubnjeve koji su blaži prema tkanini, dok standardne perilice imaju bubnjeve sa rupicama koji tijekom centrifugiranja vuku tkaninu, pa ju na taj način i uništavaju. Isto tako nikada nemojte sušiti rublje u sušilici!

Nije dobro prati odjeću nakon svakog nošenja, kako ne bi bez veze trošili deterdžent i vrijeme, jer ćete na taj način samo skratiti trajanje odjeće. Prije pranja odjeće uklonite sve mrlje sa odjeće koje trebate ukloniti prije pranja.

Prije nego odjeću spremite na dulje vrijeme u ormar, operite ju! Moljci obožavaju znojnu i zamazanu odjeću, pa je najbolje da vam odjeća uvijek bude čista.

Odjeću perite sa manjom količinom deterdženta jer ćete na taj način sačuvati odjeću. Odjeću uvijek perite sa upola manjom količinom deterdženta od preporučenog. Isto tako odjeću nemojte prati na temperaturi većoj od 30 stupnjeva. Veću temperaturu koristite samo za pranje prljavog bijelog pamučnog rublja.

Vijek odjeće ne produljuju omekšivaći, pa za njima niti nema potrebe. Ručnici bolje upijaju vodu, ako ih ne perete sa omekšivaćem, a jedinna vrsta tkanine kojoj je potrebna njega omekšivaća priliko pranja je takanina od kašmira, angore i mohera.

Kemijsko čišćenje upotrebljavajte samo onda kada baš morate. Kemikalije u kemijskim čistionicama oslabljuju tkaninu sa svakim pranjem. Odijela je najbolje nositi u kemijsku čistionicu, svakih tri do četiri mjeseca.

Foto: Ayla87/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross