0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
11. studenoga 2015.

Kako masirati bebu

Piše Ana Zibar
Kako bi uspostavili trajnu i prelijepu vezu između svog novorođenčeta i sebe, u prvim tjednima pružite svojoj bebi masažu. Sastavni dio dodirivanja prilikom masaže neka bude zvuk vašeg glasa i kontakt očima. Na ovaj način ćete blagotvorno djelovati na bebin razvoj. Zapravo nema pravila kada se radi o masaži bebe, a prestani onda kada osjetite […]

Kako bi uspostavili trajnu i prelijepu vezu između svog novorođenčeta i sebe, u prvim tjednima pružite svojoj bebi masažu. Sastavni dio dodirivanja prilikom masaže neka bude zvuk vašeg glasa i kontakt očima. Na ovaj način ćete blagotvorno djelovati na bebin razvoj.

Dmitry Naumov (1)

Zapravo nema pravila kada se radi o masaži bebe, a prestani onda kada osjetite da joj je dosta. Masirati možete u bilo koje doba dana, ali nemojte masirati trbuh ukoliko ste ju neposredno prije nahranili.

Ukoliko masirate novorođenče, biti će vam dovoljno desetak minuta. Vrijeme masiranja možete povećavati kako vaše dijete bude raslo. Prilikom masiranja budite opušteni, te uživajte zajedno.

Bebu masirajte na toplom i mirnom mjestu, te bebu postavite na povišeno mjesto kako biste vi bili u uspravnom položaju. Koristite losion ili ulje koje će poboljšati masažu, no pazite da koža bebe ne postane skliska! Količina ulja ili losina treba biti onolika, koliko je potrebno da vam prsti na koži nježno klize.

Masažu počnite licem i palcima. Razvucite bebinu gornju usnicu u smiješak, pa postupak ponovite i sa bebinom donjom usnicom. Sada stavite ruke na sredinu bebinog prsnog koša i krenite rukama u smjeru rebra, kao da želite izravnati kožu.

Bez da odignete dlanove, vratite ih na početni položaj i napravite pokret u obliku srca. Sada izravnajte dlanove i prolazite preko bebina trbuščića prema dolje. Jagodicama svojih prstiju prelazite od lijeve na desnu strane, pa nacrtajte slovo u na bebinom trbuščiću.

Dmitry Naumov (2)

Nježno okrenite bebu na trbuščić i nejžnim i dugim pokretimaprelazite od vrata, preko leđa, pa do stražnjice. Nakon toga vrhovima prstiju masirajte mišiće na svakoj strani kralješnice.

Okrenite bebu na leđa, pa joj uzmite ruku i pomičite svoje ruke u suprotnu stranu, natrag i naprije, od ramena pa sve do šaka. Prilikom masiranja nježno stisnite beinu kožu. Palcem i kažiprstom masirajte bebin lijevi zglob, pređite preko dlana, pa joj ispružite prstiće. Ponovite postupak sa desnom rukom.

Za kraj na nogicama izvodite postupak koji ste izvodili i na rukama, tako da nježno pritišćete kožu, pa joj masirajte stopala, pa palcem izmasirajte tabane od pete prema prstićima, a za to vrijeme pridržavajte zglob jednom rukom.

Foto: Dmitry Naumov/Shutterstock

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

5. veljače 2015.
8. travnja 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross