0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
1. veljače 2018.

Kako ojačati vezu

Piše Ana Zibar
Mi roditelji smo najčešće toliko zaokupljeni obavljanjem roditeljske uloge da često zaboravljamo na svog partnera i vezu, ali to nikako ne bi trebali stavljati u drugi plan. U mom slučaju da nema partnera ne bi imala dovoljno snage za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, što bavljenja s djecom, što obavljanja poslovnih zadataka jer je on osoba koja […]

Mi roditelji smo najčešće toliko zaokupljeni obavljanjem roditeljske uloge da često zaboravljamo na svog partnera i vezu, ali to nikako ne bi trebali stavljati u drugi plan.

jacanje-veze

U mom slučaju da nema partnera ne bi imala dovoljno snage za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, što bavljenja s djecom, što obavljanja poslovnih zadataka jer je on osoba koja me pokreće. Pa kako naša veza ne bi pukla i kako se nas dvoje ne bi udaljili uvijek rezerviram vrijeme koje je samo za nas kako bi njegovali naš odnos koji je najbitniji.

Pa kako mi uspjevamo:

1. Barem jedan dan u tjednu imam večer koja je namijenjena za naš izlazak. Ako vi ne možete organizirati čuvanje jednom tjedno potrudite se da vaš izlazak bude barem jednom mjesečno. Leptirići u trbuhu i zaljubljenost je daleko iza nas, ali sada su tu djeca, povjerenje i ljubav. I to ne znači da trebamo prestati izlaziti i imati vrijeme samo za sebe! Napunite baterije i obnovite stare strasti tako da barem neko vrijeme provedete jedno s drugim.

2. Uvijek pronalazimo predah jedno uz drugo i navečer kada nam djeca zaspu, odvojimo barem 10 minuta kako bi nakratko porazgovarali. Isto tako za vrijeme dana u pauzama obavljanja svakodnevnih zadataka, barem 5 minuta posvetimo jedno drugom. Na taj način izbjegavamo teme poput djece i svakodnevnih obveza i kratko u prolazima posvetimo vrijeme nama.

3. Uključujemo i upotrebu moderne tehnologije u svoj odnos, pa kada i nismo zajedno šaljemo si međusobne poruke preko mobitela ili kompjutera. Mislim da je uvijek lijepo dobiti poruku mislim na tebe ili volim te, pa čak i onda kada nismo jedno kraj drugog. Takve poruke će vam pomoći da si stvorite osjećaj bliskosti.

4. Vezu obogaćujemo razgovorom o sebi na način da kada smo sami pričamo o svojim potrebama i očekivanjima jedno od drugog. Jedino takvim otvorenim razgovorom neće biti zabune oko ponude i pokazivanja da vam je stalo do partnera i njegovih želja.

U svakodnevnoj gužvi često zaboravimo partneru uputiti poneku lijepu riječ ili kompliment, a istraživanja su pokazala da najčešće varaju upravo oni partneri koju su postali zapostavljeni u vezi i koji se uz svog partnera više ne osjećaju lijepo i ugodno.

Zato ako želite da se partner osjeća dobro u vezi sa vama, pružite mu osjećaj zadovoljstva i sreće. Svakodnevno pohvlaite svog partnera, napravite da se osjeća ugodno u svojoj koži i poželjno i recite mu koliko ga volite.

Samo na taj način vaš partner neće imati potrebu otići negdje drugdje jer će se uz vas osjećati onako kako treba. Ne povodite se za onim da se to sve podrazumijeva i izgovorite to!

Foto: pixel2013/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

11. srpnja 2014.
17. lipnja 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross