0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
8. kolovoza 2015.

Kako pomoći pticama preživjeti vrućinu

Piše Ana Zibar
Jeste li znali da je po ovim vrućinama i pticama potrebna pomoć? Svi znamo da u vrućim danima ima premalo vode, ali osim vode fali i žitarica od kojih ptice žive, a koje se nalaze u močvarama, na livadama ili u parkovima. Ljeto je godišnje doba kada većina ptica ima mlade, koji su itekako ugroženi! […]

Jeste li znali da je po ovim vrućinama i pticama potrebna pomoć? Svi znamo da u vrućim danima ima premalo vode, ali osim vode fali i žitarica od kojih ptice žive, a koje se nalaze u močvarama, na livadama ili u parkovima.

vrabac

Ljeto je godišnje doba kada većina ptica ima mlade, koji su itekako ugroženi! Kako bi im pomogli možete na drveće ispred svoje grade, ili na svoj balkon staviti nekoliko hranilica i pojilica za vodu. Ako baš ne želite da vam budu toliko blizu, pomozite im tako da hranilice i pojilice postavite u dvorište ili u park. Hranilice i pojilice stavite na njima vidljivo mjesto, kako bi ih lakše pronašle. Hranilice i pojilice možete kupiti, ili još bolje napraviti sami.

Hraniti ptičice možete sa svim vrstama sjemenki, a posebice im odgovaraju sjemenke suncokreta, kao i zob. Osim sjemenki možete im narezati i krušku, grožđe, jabuku, bananu ili neko drugo voće.

Kruh u svakom slučaju izbjegavajte jer on za ptice, osobito za njihove mlade nije nikako hranjiv, a zbog suša može napraviti više štete nego koristi.

Voda im je najneophodnija za vrijeme vrućina! A ukoliko im ju omogućite, spasiti ćete brojne ptice iz vašeg kraja 🙂

Foto: suraj, jprohaszka/pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. travnja 2015.
6. kolovoza 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross