0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
7. prosinca 2015.

Kako pomoći životinjama u azilima

Piše Ana Zibar
Naravno da ne možete udomiti sve životinje kojima je dom potreban, ali sigurno možete pomoći mnogima od njih, koji svoj dom čekaju u nekom od azila. Mnogima jedina pomoć koja pada na pamet, kada se spomenu životinje u azilu, je volontiranje. No, volontiranje nije jedini način na koji možete pomoći! Danas sam vam pripremila neke […]

Naravno da ne možete udomiti sve životinje kojima je dom potreban, ali sigurno možete pomoći mnogima od njih, koji svoj dom čekaju u nekom od azila. Mnogima jedina pomoć koja pada na pamet, kada se spomenu životinje u azilu, je volontiranje. No, volontiranje nije jedini način na koji možete pomoći!

pas azil

Danas sam vam pripremila neke od načina na koje možete uvelike pomoći napuštenim životinjama 🙂

Ako primjerice znate šivati, vaša pomoć napuštenim životinjama biti će velika! Pa tako uz pomoć svog šivačeg znanja i malo kreativnosti, napravite krevete za napuštene pse i mačke.

Osim šivanja kreveta, možete donirati i posteljinu, kao i ručnike, koji su im prijeko potrebni.

Možete i organizirati humanitarnu zabavu! Umjesto poklona sa kojima inače dolaze gosti, tražite ih da dolaze sa donacijama za životinje. Donacije mogu biti novac, hrana, post4eljina, ogrlice, posude i sve drugo što je napuštenim životinjama potrebno.

Putem društvenih mreža širite informacije o napuštenim životinjama! Nikada ne znate kome može pomoći! Dijelite svakodnevno sve postove vezane za udomljavanje životinja ili nestanak životinja.

Kada god možete donirajte! Azilima su uvijek potrebni hrana, lijekovi i ostala sredstva, pa kada god ste u mogućnosti uplatite im koju kunu.

Ako možete bilo bi odlično kada bi napuštenim životinjama pružili transport! Životinjama koje borave u azilima je često potreban prijevoz sa jednog mjesta na drugi, kao što je od azila do veterinara, ili još bolje na mjesto udomljenja. Pa ako možete svakako pomozite!

Ukoliko ste fotograf, pomozite im fotografiranjem! Azilima su potrebne kvalitetne fotografije, kako bi olakšale udomljenje napuštenih životinja. Ponekad je i kvalitetna fotografija presudna za udomljavanje.

Raspitajte se što je najpotrebnije azilu kojem ste odlučili pomoći, pa sakupite novaca koliko možete i kupite im ono najpotrebnije.

Ako pak imate uvjete u svom domu, da barem privremeno udomite neke od njih i time im pružite bolji dom, barem za vrijeme čekanja stalnog, one će vam biti zahvalne do kraja života! Isto tako privremenim udomljavanjem u svom domu, oslobađate jedno mjesto u azilu, i tako osiguravate krov nad glavom još jednoj napuštenoj životinji.

U svakom slučaju kojom god vrstom posla da se bavite, razmotrite na koji način možete kroz posao pomoći napuštenim životinjama! Jer svaka pomoć, pa i ona najmanja, puno znači!

Foto: kimdewar, amayaegnizabal/Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross