0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
17. lipnja 2017.

Kako pravilno napisati e mail

Piše Ana Zibar
Današnji se način dopisivanja razlikuje od dopisivanja prije nekoliko godina. Potrebno je poštivati određena pravila pisanja, a kako pravilno napisati e-mail donosim u nastavku. Na samom početku e-maila treba upisati točnu adresu primaoca i naslov e-maila. Naslov služi kako bi se u par riječi formulirala tema e-maila. Naslov je isto tako važan kako bi primatelj […]

Današnji se način dopisivanja razlikuje od dopisivanja prije nekoliko godina. Potrebno je poštivati određena pravila pisanja, a kako pravilno napisati e-mail donosim u nastavku.

Na samom početku e-maila treba upisati točnu adresu primaoca i naslov e-maila. Naslov služi kako bi se u par riječi formulirala tema e-maila. Naslov je isto tako važan kako bi primatelj znao o čemu se radi i kako bi mogao prepoznati e-mail.

Na početku e-maila treba pisati pozdrav, a na kraju potpis, pod pozdravom se misli na riječi poput Poštovani ili Cijenjeni. Ispod pozdrava treba napisati uvod koji će primatelja uvesti u osnovni sadržaj e-maila.

[fvplayer src="http://vimeo.com/112499939"]

Pravilan e-mail treba biti jasan, kratak i ljubazan, a pisanje e-maila nikako ne bi trebalo biti detaljno i opširno. E-mail se piše u kratkim crtama, a ako se radi o nečemu važnom detaljan opis je najbolje dodati u attachment.

E mail treba biti gramatički i stilski uređen, a za veću preglednost potrebno ga je pisati u odlomcima. Zaključak treba jasno naglašavati ono što se željelo postići e-mailom. Na samom kraju pisma treba stajati potpis koji uključuje službeni kontakt i tvrtku za koju radite.

Za slanje šaljivih e-mailova je prethodno najbolje formirati grupu ljudi u okviru svog mail naloga. Ako želite zaštititi privatnost adrese drugih primatelja, primatelje stavljajte u bcc.

Na primljeni e-mail treba odgovoriti u roku od 24h, a ako niste u mogućnosti prilikom odgovaranja se ispričajte na kasnom odgovoru. E-mail sa odgovorom isto tako treba biti u jasnim i kratkim crtama.

 

 

Foto: geralt/Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross