0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
10. prosinca 2017.

Kako se boriti s neredom u kući

Piše Ana Zibar
Noćna mora svake mame je nered u kući jer je borba s njim svakodnevna... Kako bi tu noćnu moru svele na minimum pokušat ću vam u par jednostavnih crta objasniti neke trikove. Kupovanje sitnica za dom Ako ste vi i vaša obitelj jedni od onih koji vole kupovati sitnice za dom, kako bi vaš dom […]

Noćna mora svake mame je nered u kući jer je borba s njim svakodnevna... Kako bi tu noćnu moru svele na minimum pokušat ću vam u par jednostavnih crta objasniti neke trikove.

ciscenje-doma

Kupovanje sitnica za dom

Ako ste vi i vaša obitelj jedni od onih koji vole kupovati sitnice za dom, kako bi vaš dom izgledao ljepše morat ćete se početi riješavati starih ukrasa ili ih spremiti na neko mjesto gdje se neće vidjeti jer će vam se u suprotnom prostor toliko natrpati da će jednostavno izgledati kao da je stalno nered koliko god vi čistili. Isto vrijedi i za igračke ili odjeću u ormaru. Kako nova stvar dođe u kuću tako se morate riješiti stare stvari u suprotnom će nastati kaos.

Ne izlazite praznih ruku

Svaki puta kada iz jedne prostorije idete u drugu prostoriju u vašem domu potrudite se da ne izađete praznih ruku. Što znači da kada primijetite da neka stvar ne pripada prostoriju u kojoj se nalazite, uzmite ju i stavite tamo gdje pripada. Na taj ćete način izbjeći pretrpavanje sobe i skratiti si vrijeme generalnog čišćenja.

Riješite se viška odjeće

Ne pretrpavajtre ormar ako želite da u njemu vlada red. Koliko god vi dobro pospremili ormar, ako je u njemu previše odjeće nakon nekog vremena će se stvoriti nered. Zato radije maknite sve što ne nosite i ostavite samo ono što stvarno nosite. Osjećat ćete se bolje kada se budete spremali za van jer kada je ormar pretrpan nastaje kao u vašoj glavi jednaki kakav je i u vašem ormaru zbog čega ćete svaki puta na kraju reći da nemate što za obući.

Pronađite mjesto za skladištenje

Velike stvari koje ne koristite svakodnevno samo zauzimaju prostor i izgledaju ružno, zato je najbolje da pronađete mjesto koje se ne vidi gdje ćete ih moći odložiti i time si skratiti muke.

Riješite se papira

Pod papirima mislim na recepte, poštu, nalaze, reklame i račune koji se u tren nagomilaju i naprave nered. Radije ih odmah sredite tako da bacite ono što vam ne treba, a ono što vam treba pospremite na za to predviđeno mjesto.

Sređivanje kuhinje

Prije odlaska na spavanje odvojite 5 minuta kako bi rasčistili nered u kuhinji. Jutro će vam na taj način biti puno ugodinije! Sve što možete ostavite što urednije prije spavanja i ujutro ćete imati više volje za sve.

Organizacija policama

Pametno kupujte police i stavljajte ih na mjesta na kojima vam neće smetati. Police su jako dobra stvar za odlaganje svih sitnica na koje se spotićete, a koje vam trebaju biti pri ruci. Čim se riješite svih stvari koje su vam bile razbacane po stolicama, podu ili krevetu prostor će izgledati prostranije i veće.

Zaposlite sve ukućane

Od malena učite djecu da je održavanje i čišćenje doma posao koji treba obavljati svaki član obitelji. Zadatke zadajte ovisno o dobi djeteta, ali imajte na pameti da i malo dijete može puno pomoći. Neka djeca nauče pospremati igračke za sobom, kada se skinu da odjeću stave na svoje mjesto i da nakon jela odnesu u kuhinju pribor za jelo. Tako će svima biti lakše i nereda će biti manje.

Stavljanje stvari na njihovo mjesto

Čim završite sa korištenjem neke stvari odmah ju vratite na njeno mjesto. Kada savladate taj korak nered će se smanjiti, a time i vrijeme potrošeno na pospremanje doma.

Brzo čišćenje

Kako bi ubrzali vrijeme potrošeno na čišćenje savjetuje se da namjestite alarm i pospremate onoliko koliko ste si zadali. Na taj način ćete biti brži i efikasniji, a čišćenje će vam pretstavljati manji problem.

Foto: Pexels

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross