0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
11. studenoga 2014.

Kako se opustiti

Piše Ana Zibar
Za majke je poznato da im se od žena sa različitim interesima život u sekundi preokrene u ženu koja je čitavo vrijeme kod kuće i koja nema vremena za apsolutno niti jednu aktivnost koju je obavljala prije nego je postala majka. To je velika promjena u životu svake žene, koja uglavnom izaziva nezadovoljstvo i stres. […]

Za majke je poznato da im se od žena sa različitim interesima život u sekundi preokrene u ženu koja je čitavo vrijeme kod kuće i koja nema vremena za apsolutno niti jednu aktivnost koju je obavljala prije nego je postala majka. To je velika promjena u životu svake žene, koja uglavnom izaziva nezadovoljstvo i stres.

kako se odmoriti

Pomoći si možete tako da se povežete sa drugim mamama! Povezivanje sa drugim mamama omogućiti će vam pružanje potpore i fokusiranje energije na novi posao koji zahtjeva majčinstvo. Vrijeme koje provodite sa svojom bebicom biti će vam još ljepše, ako se okružite i drugim mamama koje imaju sličan život kao i vi.

Jako je bitno da u svom novom 24-satnom poslu napravite stanku. Ne ustručavajte se napraviti stanku, jer kao što svaki posao to zahtijeva i kao majci vam treba malo odmora. Rasporedite si vrijeme i bavite se aktivnostima u kojima uživate i koje volite. Ne morate baš sa svime u potpunosti prekinuti, samo trebate prilagoditi raspored i skratiti vrijeme uživanja i odmora.

Morate se prilagoditi bebinom ritmu spavanja i hranjenja! No pokušajte i prilagoditi bebu na svoj raspored. Ako ste zaljubljenik u prirodu, koji voli provoditi vrijeme na zraku i šetnje, vodite bebu sa sobom i neka vam takve šetnje postanu dio svakodnevice.

U prvoj godini života događaju se nevjerojatne promjene, te čete se sve više diviti i čuditi razvoju svoje bebe, kako mjeseci budu prolazili. Prevrtanje, puzanje, hodanje, smijanje i pričanje neka su od tih magičnih promjena koja bi bilo dobro da zabilježite.

Ponekad će vam se možda činiti kako je ta prva godina jako duga, no pokušajte si zamisliti kako je to samo jedna mala kap u usporedbi sa ostatkom vašeg života sa djetetom. Kada ta prva godina prođe, shvatit ćete kako je vrijeme brzo proletjelo.

Kako će dijete rasti, tako će se mijenjati potrebe prilagođavanja djetetu. Koliko je veza između vas i vašeg djeteta uspješna, ovisit će o usklađenosti djetetovih i vaših potreba. Isprobavajte sve dok ne nađete način koji zadovoljava i vas i vaše dijete, tek tada ćete oboje biti sretni i zadovoljni.

Foto: ZibarPhotography

One comment on “Kako se opustiti”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

21. travnja 2015.
24. srpnja 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross