0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
16. studenoga 2014.

Kako se pobrinuti za djetetovu sigurnost

Piše Ana Zibar
Kada vaše dijete dođe do faze hodanja i istraživanja morate se pobrinuti da mu stvorite sigurno okruženje za kretanje. Djeca su po prirodi vrlo znatiželjna te svijet istražuju tako da stvari stavljaju u usta, te da diraju sve što smiju i ne smiju. Djeca ne mare za opasnost, no kako se tek uče kontrolirati svoje tijelo, mogu […]

Kada vaše dijete dođe do faze hodanja i istraživanja morate se pobrinuti da mu stvorite sigurno okruženje za kretanje. Djeca su po prirodi vrlo znatiželjna te svijet istražuju tako da stvari stavljaju u usta, te da diraju sve što smiju i ne smiju. Djeca ne mare za opasnost, no kako se tek uče kontrolirati svoje tijelo, mogu upasti u razne nevolje poput gušenja, trovanja, utapanja i vatre.

briga dijete

Zbog svih navedenih opasnosti trebate što je bolje moguće, osigurati svoj dom. Stavite zaštitu u utičnice, zaštitite prozore, ogradite stepenice, postavite zaštitu oko izvora topline poput kamina i detektore dima. Stavite čvrste brave na vrata od ormara, kako bi izbjegli djetetove izvlačenje stvari iz ormara, koje mu mogu naškoditi. Pobrinite se i uvijek budite na oprezu da su izvan djetetova dosega električni aparati, noževi i kablovi koji su uštekani u struju.

Barem svakih 6 mjeseci u potpunosti pregledajte svoj dom, kako bi se uvjerili da je u potpunosti siguran za vaše dijete. U provjeru uključite i dvorište ukoliko živite u kući.

Imajte na umu da koliko god se trudili ograničiti svoje dijete, ono ima prirodnu potrebu za istraživanjem. Zato pokušajte imati više pravila koja glase smiješ nego ne smiješ. Učite ga kako da se igra bez opasnosti. Nemojte ga zadržavati u samo jednom dijelu doma, pokažite mu što se smije, a što ne i neka to postane vaša svakodnevna igra, dok ne nauči.

Dijete uči samo ako je aktivno uključeno u svijet oko sebe, zato morate i očekivati određeni stupanj rizika. Vi ga potičite da iskuša nove aktivnosti i da istražuje, ali uvijek pazite na njegovu sigurnost.

Foto: freeimages/redvisualg

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross