0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
6. rujna 2017.

Kako se pokrenuti

Piše Ana Zibar
Kako bi se osoba pokrenula važno je da si zada jasne ciljeve i motive, a kako bi uspjela u svom naumu mora se oboružati pozitivnom energijom. Svaka pozitivna promjena je dobrodošla, ali zašto onda većina osoba odustane prije nego i započne sa promjenama? Zato što je teško izaći iz rutine i okrenuti se novim stvarima. […]

Kako bi se osoba pokrenula važno je da si zada jasne ciljeve i motive, a kako bi uspjela u svom naumu mora se oboružati pozitivnom energijom. Svaka pozitivna promjena je dobrodošla, ali zašto onda većina osoba odustane prije nego i započne sa promjenama? Zato što je teško izaći iz rutine i okrenuti se novim stvarima.

Mnogi si na početku zapravo postave nerealne ciljeve zbog koji volja za vježbanjem nestane nakon samo nekoliko dana. Usvajanjem navika koje uključuju vježbanje nije lagan proces, ali kada se uspije i kada se stekne kondicija osoba je već na putu da se zauvijek riješi nekih određenih zdravstvenih problema i ostalih tegoba koje ju muče.

Važno je na samom početku savladati ovakve prepreke, a ukoliko je osobi izrazito teško se pokrenuti savjetuje se da si pronađe osobu s kojom će vježbati kako bi jedna drugu pokretale kada im splasne volja.

Vježbati se može sa trenerom ili kod kuće, a nevažno je na što će odabir pasti važno je samo pokrenuti se i napraviti nešto dobro za svoje tijelo i zdravlje kako bi se osoba bolje osjećala.

Nije dobro na samom početku očekivati čuda i krenuti s nerealnim ciljevima, a proces mršavljenja i stjecanja kondicije se ne događa preko noći. Za to je potrebno malo više dana i noći napornog treninga te uravnotežena i zdrava prehrana koja u sebi sadrži namirnice koje su bogate vlaknima, mineralima i vitaminima.

Vježbe trebaju biti zabavne zbog čega je najbolje da osoba vježba ono što ju najviše veseli i opušta, a ukoliko osoba voli plesati najbolje je da se upiše u neku grupu aerobica ili plesa.

Vježbanje treba biti nešto ćemu će se osoba veseliti te nakon nekog vremena neće imati ni malo problema s promjenom rasporeda i pronalaženjem vremena za nove aktivnosti. Samo je bitno pokrenuti se i sigurno ćete se osjećati bolje!

Foto: cuncon/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

30. lipnja 2016.
16. prosinca 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross