0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
4. srpnja 2017.

Kako što lakše roditi

Piše Ana Zibar
Porođaj može i treba biti nježno i prekrasno iskustvo. Omogućite sebi i svom djetetu najbolji mogući početak. Pripremite se za opušteni porođaj bez stresa i pun zadovoljstva. Pažljivo osmišljen program pomaže vama i vašem partneru da doživite radost ugodnog rađanja. Naučit ćete kako da opustite svoje tijelo i oslonite se na urođenu mudrost tijela koje […]

Porođaj može i treba biti nježno i prekrasno iskustvo. Omogućite sebi i svom djetetu najbolji mogući početak.

Pripremite se za opušteni porođaj bez stresa i pun zadovoljstva. Pažljivo osmišljen program pomaže vama i vašem partneru da doživite radost ugodnog rađanja. Naučit ćete kako da opustite svoje tijelo i oslonite se na urođenu mudrost tijela koje rađa te tako potaknete prirodne relaksanse u svom tijelu i smanjite, ili u potpunosti izbjegnete neugodu i potrebu za lijekovima.

Kad je žena primjereno pripremljena za porođaj i kad su um i tijelo usklađeni, proces rađanja, koji je Priroda tako savršeno osmislila, odvija se slobodno i nježno, a žena je opuštena, svjesna i često nasmijana dok prolazi kroz jedno od najčudesnijih iskustava - rađanje novog života. Oslobađanjem od straha koji uzrokuje bol i napetost i vaš porod može biti „iskustvo života“.

Žene su naučene vjerovati da je s rađanjem povezana velika bol, i zbog toga često imaju neprimjeren strah od porođaja. Strah uzrokuje napetost u tijelu, a upravo ta napetost sprječava tijelo da lagano izvede normalnu, fiziološku funkciju rađanja.

Opušteno rađanje privlači ljude koji traže način kako da porođaj bude što je moguće mirniji, sigur¬niji i nježniji, bez nepotrebnih intervencija.[break] [break] Kroz jednostavan program, trudnice uče otpustiti strah i pri¬hva¬titi porođaj kao pri¬rodni čin. Stječu po¬vjerenje da njihovo tijelo zna kako roditi, a po¬rođaj prihvaćaju kao osnažujuće iskustvo.

Sadržaj tečaja:

•    što je prirodan porođaj i što se događa tijekom porođaja, koji mu tjelesni mehanizmi pogoduju, a koji štete

•    zašto je važan prirodan porođaj, što znači za ženu, a što djetetu

•    kako prirodni porođaj utječe na emocije i kako emocije utječu na porođaj i zašto je važno opuštanje

•    posebne tehnike disanja koje vam pomažu da se povežete s urođenom mudrošću tijela koje rađa i koje ženi omogućju da nježno „izdiše“ svoje dijete na svijet, bez žestine napornog fizičkog tiskanja

•    jednostavne tehnike za brzo opuštanje - povećanje ugode i smanjivanje boli

•    vizualizacije za pozitivan, smiren i siguran dolazak vaše bebe na svijet

•    uloga oca (partnera) - konkretne smjernice za partnere kako mogu pomoći i koja je njihova jedinstvena uloga tijekom porođaja

•    povezivanje s djetetom prije, za vrijeme i nakon porođaja - nenadoknadivo za kasniji razvoj i emocionalnu stabilnost djeteta

•    koncept prijeporođajnog roditeljstva - osnova za sretnu obitelj

•    informacije o mogućim medicinskim intervencijama, o komunikaciji s liječnicima i medicinskim osobljem

•    informacije o vježbama za održanje kondicije i pripreme za lakši porođaj, o prehrani, masaži međice i sl.

•    tehnike samohipnoze kojima učite kako ući u stanje duboke opuštenosti, kako prirodno ukloniti ili smanjiti neugodu i bol

•    promjenu negativnih uvjerenja i emocija vezanih uz porođaj i usvajanje novih, pozitivnih uvjerenja i emocija kroz informacije i afirmacije - otklanjanje straha koji uzrokuje napetost i bol

•    vizualizacije za pozitivan, smiren i siguran dolazak vašeg djeteta na svijet

•    masaža laganim dodirom za dodatno opuštanje

•    porođaj kao duhovno iskustvo

Tečaj Opušteno rađanje  traje 12 sati, i organizira se u četiri radionice po tri sata.

Radionice su namijenjene budućim majkama i njihovim partnerima, odnosno osobama koje će biti prisutne na porođaju. Optimalno vrijeme za dolazak na tečaj je drugo tromjesečje trudnoće, no možete doći tijekom cijele trudnoće.

Prisustvo partnera nije obvezno, ali je poželjno (umjesto partnera može doći neka druga osoba koja će vam biti podrška pri porođaju).

Termini sljedećih grupa:

Zagreb, Gotalovečka 8:
četvrtak, 24.8. 17 – 20 sati

petak, 25.8. 17 – 20 sati
subota, 26.8. 9 – 12 sati i 15 – 18 sati

Cijena tečaja: 1.500 kn  za trudnicu. Partneri prisustvuju besplatno.

Mogućnost obročnog plaćanja.

U cijenu tečaja je uključen CD za opuštanje i skripta.

Iskoristite popuste!

•    20% ako se za tečaj prijavite i uplatite ukupan iznos najmanje 15 dana prije početka tečaja

•    10% ako se za tečaj prijavite i uplatite ukupan iznos najmanje 3 dana prije početka tečaja

Broj polaznika po tečaju je ograničen na 6 trudnica (plus pratnja). Uplatom akontacije (10%) osiguravate svoje mjesto na tečaju.

Tečaj će voditi Marija Cukon, koja je nakon uspješne edukacije i asistiranja na dosadašnjim tečajevima postala nova voditeljica programa. Uz završenu edukaciju i mentorstvo, Marija ima bogato iskustvo od čak tri porođaja, i uz to je odgajateljica pa će svojim stručnim znanjem i iskustvom dodatno obogatiti program Opuštenog rađanja.

Prijava

Privatni tečaj

Ako je vaše vrijeme porođaja blizu, ili ako zbog drugih razloga ne možete doći na redovite radionice možete dogovoriti i privatni tečaj koji se može održati u vremenu prema dogovoru.

Privatni tečajevi obuhvaćaju cjeloviti program Opuštenog rađanja i traju ukupno 10 sati.

Cijena: 2.500 kn (za par: trudnicu i partera, odnosno neku drugu osobu).

U cijenu je uključen CD za opuštanje i skripta.

Prijava

Napomene:

Unaprijed uplaćeni iznosi u potpunosti se vraćaju ako otkažete sudjelovanje najkasnije 7 dana prije početka tečaja.

Ako sudjelovanje otkažete unutar 7 dana od početka tečaja zadržavamo iznos akontacije (10%), a ostatak iznosa vraćamo. Zadržani iznos akontacije možete iskoristiti za neki drugi termin ili za neku drugu uslugu naše tvrtke.

Uplaćeni iznos vam vraćamo u cijelosti ukoliko je razlog otkazivanja viša sila.

Naš je cilj omogućiti pohađanje tečaja svima koji to žele, te po potrebi odobravamo posebne popuste i/ili posebne uvjete plaćanja za one koji se suočavaju s financijskim poteškoćama. Za posebne uvjete obratite nam se izravno telefonom ili e-mailom na [email protected].

Što je prirodan porođaj i zašto je važan?

Može li prirodni porođaj biti ugodno i lijepo iskustvo?

Ima li perspektivu u današnjem svijetu i koje su posljedice „medikalizacije“ porođaja? Danas, kad su nam dostupna mnoga sredstva da se porođaj ubrza i da se intervenira u proces rađanja sa željom da sve što brže i što bolje prođe, možemo se zapitati - zašto bi se uopće zamarali time je li porođaj bio potpuno prirodan?

„Važno da je dijete živo i zdravo“ - obično su riječi kojima se zaključuje iskustvo porođaja. Žene koje inzistiraju na prirodnom porođaju se čudno gleda i optužuje da nepotrebno povećavaju rizik za dijete. Nailaze na nerazumijevanje i kritiku jer se odriču dobrobiti bolnice i lijekova. Naravno, večina je uvijek snažnija i glasnija, no je li i u pravu?

Na predavanju saznajte:

•    Zašto je prirodni porođaj važan?

•    Zašto je strah najveći neprijatelj porođaja?

•    Što porođaj nosi majci, a što djetetu?

•    Kakav utjecaj porođaj ima na roditeljstvo?

•    Kako iskustvo dolaska na svijet utječe na novorođenče?

Na predavanju saznajte i:

•    Kako su majčino tijelo i dijete savršeno usklađeni i koji tjelesni mehanizmi sudjeluju u porođaju, nastojeći osigurati da porođaj bude zdrav, siguran i ugodan.

•    Zašto je prirodni porođaj najbolji način rađanja za sve – za dijete, za majku, za obitelj, za zajednicu, za svijet?

•    Kakva je uloga oca pri porođaju?

•    O  inicijacijskoj prirodi porođaja, o rađanju majke i obitelji kroz porođaj te o porođaju kao duhovnom iskustvu.

Način kako rađamo svoju djecu utječe na način na koji živimo, jer svatko od nas, duboko u sebi, nosi podsvjesno sjećanje na to kako je rođen. Prirodni porođaj najbolji je mogući start u život!

Cijena predavanja: 150kn za trudnicu / 200kn za par

Za više ingormacija posjetite stranicu Opušteno Rađanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross