0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
31. prosinca 2017.

Kako ući u Novu godinu

Piše Ana Zibar
Kažu da je u Novu godinu s nekim stvarima dobro ući, a s nekima pak ne. Što je dobro, a što nije prema nekim narodnim vjerovanjima i Feng Shuiu donosim u nastavku. Što morate imati za ulazak dobru Novu godinu Za dobru novu godinu Feng Shui podrazumijeva da se osoba opremi bojama i stvarima koje […]

Kažu da je u Novu godinu s nekim stvarima dobro ući, a s nekima pak ne. Što je dobro, a što nije prema nekim narodnim vjerovanjima i Feng Shuiu donosim u nastavku.

nova-godina

Što morate imati za ulazak dobru Novu godinu

Za dobru novu godinu Feng Shui podrazumijeva da se osoba opremi bojama i stvarima koje će joj donijeti više novaca, sreću i blagostanje. Uglavnom je riječ o stvarima koje su crvene boje jer je crvena vatrena boja koja predstavlja vatreni element i snažan je simbol napredovanja i bogatstva.

U Novu godinu najbolje je ući u crvenoj boji tako što ćete nositi crvenu odjeću i novogodišnju večer bi trebali provesti baš u toj boji. Nije važno ako baš nemate crvenu odjeću, važno je da barem nešto na vama bude crveno, pa makar i nakit.

Kada smo kod nakita, savjetuje se da nosite diskretni zlatni nakit jer ćete na taj način prizivat više novaca i obilje u novoj godini kako za vas tako i za vaše najbliže.

Velika torba simbolizira očekivanje dobrih stvari, a veličina simbolizira puno mjesta u kojem se mogu smjestiti sve blagodati ovog svijeta.

Crveni novčanik je neizostavan detalj koji simbolizira da je osoba spremna primiti novo bogatstvo prilikom ulaska u novu godinu, ali ne samo materijalno nego i duhovno jer crvena boja pomaže privući dobre vibracije.

Crvene cipele se povezuju s hodanjem u bolje vrijeme, situacije i godine zbog čega se savjetuje da ih u novogodišnjoj noći nosite jer tako šaljete poruku da ste spremni zagaziti naprijed za bolje sutra.

Novi sat vam je isto tako potreban jer znaći da se u Novoj godini želite pomaknuti unaprijed zbog čega će vam kupnja novog sata donijeti pozitivnu chi energiju. Dovoljan je najjeftiniji i najobičniji sat kako bi prizvali pozitivan učinak u narednoj godini.

Narodna vjerovanja

Većina narodnih vjerovanja je vezano za stvari koje nikako ne smijete napraviti ako želite da se neke vaše želje i planovi ostvare u narednoj godini. Jedno od važnijih vjerovanja se tiče emotivnih odnosa s dragim ljudima. I zato nikako ne smijete zaboraviti čestitati Novu godinu osobama koje su vam bliske kako se u narednoj godini ne bi udaljili od njih.

Financijska sigurnost je jedna od najvažnijih stvari kojoj teži svaka osoba zbog čega se vjeruje da se ne smije posuđivati novac 31. prosinca i 01. siječnja jer na taj način će godina započeti i nastaviti svih ostalih 12 mjeseci u materijalnim problemima.

Isto tako ne smijete ništa iznositi iz kuće 01. siječnja, pa čak ni smeće! Ako baš morate izijeti smeće iz kuće onda barem unesite nešto u kuću taj isti dan.

Stara vjerovanja kažu kako prva osoba koja prelazi kućni prag nakon ponoći ne smije biti žena jer žene zapravo donose nesreću. A osoba koja prva prelazi prag ne smije imati crvenu ili plavu kosu.

1.siječnja bi trebali napraviti barem neku sitnicu vezanu za posao, ali nikako se ne bi smijelo pretjerano raditi. Započinjanje nove aktivnosti i veliko angažiranje tog dana znači da godina neće biti prosperitetna već će biti osuđena na neuspjeh.

Na religijski blagdan se ne smije baviti kućanskim poslovima, ali niti za Novu Godinu. Pazite da vam se nešto ne slomi ili ne razbije jer to predstavlja loš znak. Budite što bolje raspoloženi jer kažu da ono što osjećate 01. siječnja će vas pratiti kroz cijelu godinu.

Ovo su samo neke natuknice iz narodnih vjerovanja koja možete i ne morate slijediti, ovisi o tome koliko ste praznovjerni 🙂 Ali vrijedi možda probati 😉

Foto:emmzett/PixaBay

One comment on “Kako ući u Novu godinu”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross