0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
19. kolovoza 2014.

Kako učvrstiti trbušne mišiće

Piše Ana Zibar
Dobro oblikovano tijelo ne izgleda lijepo bez ravnog i čvrstog trbuha. Kako bi imali čvrst trbuh, potrebno je puno truda i rada. Vježbanje bi trebalo postati dio vaše svakodnevnice, a odmah ćete se i bolje osjećati. Sve što vam treba je malo vremena i prostora. U nastavku pogledajte kojim vježbama možete učvrstiti trbušne mišiće. [fvplayer […]

Dobro oblikovano tijelo ne izgleda lijepo bez ravnog i čvrstog trbuha. Kako bi imali čvrst trbuh, potrebno je puno truda i rada. Vježbanje bi trebalo postati dio vaše svakodnevnice, a odmah ćete se i bolje osjećati. Sve što vam treba je malo vremena i prostora. U nastavku pogledajte kojim vježbama možete učvrstiti trbušne mišiće.

[fvplayer src='http://vimeo.com/97511787' splash='http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/04/vjezbanje-trbusnih-misica.jpg']

VJEŽBE ZA ČVRSTE TRBUŠNE MIŠIĆE

 1. Lezite na pod, savijte noge u koljenima, glavu podignite, ruke podignite od poda, pa desnom rukom dosegnite do pola desnog stopala i lijevom rukom dosegnite do pola lijevog stopala. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 2. Lezite na pod, savijte noge u koljenima i podignite ih, ruke stavite na zatiljak, pa lijevim laktom dotaknite koljeno desne noge i obrnuto. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 3. Lezite na pod, noge savijte u koljenima i raširite ih u širinu kukova, ruke ispružite i dlan preklopite dlanom. Iz ležećeg položaja podižite se na pola, dok ne zategnete mišiće na trbuhu. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 4. Lezite na leđa, noge skupljene podignite u zrak, ruke na podu položite okomito, pa se podižite gurajući ruke prema stopalima, najviše što možete. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 5. Lezite na leđa, noge i ruke raširite, pa podižite lijevu ruku i desnu nogu, dotičući ih na polovicu, ponovite sa desnom rukom i lijevom nogom. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 6. Lezite na leđa, noge podignite i lagano savijte u koljenima, a ruke postavite okomito na pod pa s njima održavajte ravnotežu. Podignute noge lagano spuštajte na desnu stranu malo iznad poda, pa na lijevu stranu malo iznad poda. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 7. Lezite na pod, savijte noge u koljenima, glavu podignite, ruke podignite od poda, pa desnom rukom dosegnite do pola desnog stopala i lijevom rukom dosegnite do pola lijevog stopala. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 8. Lezite na pod, savijte noge u koljenima i podignite ih, ruke stavite na zatiljak, pa lijevim laktom dotaknite koljeno desne noge i obrnuto. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 9. Lezite na pod, noge savijte u koljenima i raširite ih u širinu kukova, ruke ispružite i dlan preklopite dlanom. Iz ležećeg položaja podižite se na pola, dok ne zategnete mišiće na trbuhu. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 10. Lezite na leđa, noge skupljene podignite u zrak, ruke na podu položite okomito, pa se podižite gurajući ruke prema stopalima, najviše što možete. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 11. Lezite na leđa, noge i ruke raširite, pa podižite lijevu ruku i desnu nogu, dotičući ih na polovici, ponovite s desnom rukom i lijevom nogom. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 12. Lezite na leđa, noge podignite i lagano savijte u koljenima, a ruke postavite okomito na pod pa s njima održavajte ravnotežu. Podignute noge lagano spuštajte na desnu stranu malo iznad poda, pa na lijevu stranu malo iznad poda. Vježbu izvodite 30 sekundi.
 13. Okrenite se licem prema podu i postavite tijelo na vrhove nožnih prstiju, i podlaktice, tako da ruke stavite u oblik trokuta, a noge lagano raširite. Zadržite taj položaj 15 sekundi, pa gurnite stražnjicu u vis i vratite se u početni položaj, držeći ga još 15 sekudi.

Osim vježbajući ove vježbe, kad god se sjetite stišćite i opuštajte trbušne mišiće. Neka vam to pređe u naviku, dok ležite, stojite, hodate ili sjedite.

 

Foto:emsago/freeimages.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

21. kolovoza 2017.
17. lipnja 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross