0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
18. siječnja 2015.

Kako ukloniti mrlje od tinte

Piše Ana Zibar
Svaka od nas je barem jednom nešto zaprljala sa tintom, a ako vam se nedavno to dogodilo, u novom videu ću vam otkriti par trikova, uz koje ćete sigurno ukloniti postojeće mrlje 😉 [fvplayer src="http://vimeo.com/116341550"] Tintom zamazan pod ili namještaj možete počistiti tako da mrlju uklonite vatom namočenom u ocat. Sa lakiranog namještaja mrlje od […]

Svaka od nas je barem jednom nešto zaprljala sa tintom, a ako vam se nedavno to dogodilo, u novom videu ću vam otkriti par trikova, uz koje ćete sigurno ukloniti postojeće mrlje 😉

[fvplayer src="http://vimeo.com/116341550"]

Tintom zamazan pod ili namještaj možete počistiti tako da mrlju uklonite vatom namočenom u ocat. Sa lakiranog namještaja mrlje od tinte možete ukloniti tako da ih trljate zrelom rajčicom.

Mrlje tinte na tkanini možete maknuti tako da na njih prislonite mokar papir, koji nakon toga umočite u sapunice, pa ponovo vratite na mrlju. Ukoliko na ovaj način ne uspijete u potpunosti ukloniti mrlju, namočite vatu alkoholom i premažite mrlju.

Mrlje od flomastera, koje se često nađu na dječjoj odjeći, možete ukloniti tako da po njima posprejate lak za kosu, koji kasnije isčetkate.

Razlivenu tintu sa stranica knjige, možete ukloniti tako da ispod umrljane stranice stavite papir kako se mrlja ne bi proširila na druge stranice, pa preko mrlje pređite vatom, koju ste prethodno namočili u superoksid.

Mrlju od tinte sa bijele tkanine uklonit ćete prokuhanim mlijekom, kojim trebate premazati mrlju. Premazujte mrlju sa mlijekom nekoliko puta, pa nakon toga tkaninu isperite i stavite u veš mašinu na pranje.

Tkaninu u boji od mrlja čistite sa hladnim mlijekom, a osjetljive tkanine sa toplim mlijekom u koje umiješate i limunov sok. Kožne predmete možete očistiti sa limunom, tako da unutarnjom stranom limuna trljate mrlju.

Tintu od kemijske olovke uklonite alkoholom, tako da mrlju obavezno čistite izvana prema unutra, kako se ne bi proširila, a dok ju čistite stavite ispod nje zaštitu.

Foto: brofosito/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

12. kolovoza 2014.
26. listopada 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross