0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
7. studenoga 2014.

Koliko često kupati psa

Piše Ana Zibar
Koliko često treba kupati psa ovisi o veličini psa i vrsti njegove dlake. Psa koji boravi u stanu treba češće kupati od psa koji boravi vani. Kupanje psa održava čistoću dlake, uklanja neugodne mirise i čini dlaku lijepom i njegovanom. Koliko često kupate svoga psa, ovisi jednako tako i o tome koliko je aktivan vaš […]

Koliko često treba kupati psa ovisi o veličini psa i vrsti njegove dlake. Psa koji boravi u stanu treba češće kupati od psa koji boravi vani. Kupanje psa održava čistoću dlake, uklanja neugodne mirise i čini dlaku lijepom i njegovanom.

kupanje psa

Koliko često kupate svoga psa, ovisi jednako tako i o tome koliko je aktivan vaš pas. Ako imate psa koji puno trči i igra se, vjerojatno mu je i dlaka češće zamazana od psa koji šeta uz vlasnika, pa će takvog psa trebati češće kupati.

No, ne morate psa kupati baš svaki puta kada se pas zaprlja. Prljavštinu možete maknuti i četkanjem. Nabavite dobru četku, koja odgovara dlaci vašeg psa i redovito ga dobro isčetkajte, pogotovo kada se zaprlja. Na taj način održati ćete sjaj i čistoću dlake.

[fvplayer src="http://vimeo.com/109140728" splash="http://www.savjetnica.com/wp-content/uploads/2014/10/kupanje-psa.jpg"]

Dugodlaki psi trebaju više kupanja od psa sa kratkom dlakom, a to je zato jer se prljavština lako uvuće u dugu dlaku, ali ne može izaći van. Dugodlake pse je najbolje kupati barem jednom mjesečno, dok je kratkodlake pse dovoljno kupati dva puta godišnje, uz redovito četkanje. Intervali kupanja moraju biti dovoljno dugi, jer se kupanjem gubi prirodna masnoća kože psa, a ona ih štiti od vlage i hladnoće.

Prije kupanja psa dobro iščetkajte kako bi uklonili višak dlake i prljavštine, zatim ga okupajte. Za dubinsko pranje dlake, najbolje je psa našamponirati dva puta. Nakon kupanja dlaku jako dobro isperite, te budite sigurni kako ste uklonili i zadnju kap šampona, kako psa ne bi svrbila koža. Nakon kupanja, psa dobro obrišite i ponovo ga iščetkajte. Ponovo četkanje će ukloniti višak dlake, te će produlji rok otpadanja dlake.

Psi imaju različitu razinu pH kože, pa je izuzetno važno da za kupanje psa koristite šampone namijenjene za pse. Psa uvijek kupajte u mlakoj vodi! Šampon nanosite na leđa psa, pa na trbuh, zatim noge i na kraju rep. Posebno pazite da im sapunica ne uđe u oči.

Foto: ZibarPhotography

One comment on “Koliko često kupati psa”

  1. […] Psa se preporučuje kupati jednom mjesečno, a neke pse je potrebno kupati i češće. Važno je naglasiti kako pretjeranim pranjem psa možete ukloniti prirodna ulja koja pas proizvodi kako bi mu krzno i koža bili zdravi, a to pak dovodi do perutave i suhe kože. Kako sam već napisala prije kupanja psa je potrebno dobro očetkati, a tek onda krenuti na kupanje. […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

28. ožujka 2015.
25. studenoga 2015.
1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross