0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
18. lipnja 2014.

Kovrčanje kose sa trakom

Piše Ana Zibar
Poznato je da žene sa ravnom kosom žele kovrčavu, i da žene sa kovrčavom kosom žele ravnu. Uvijek je draže ono što nemamo 🙂 Ali, ako ste jedna od onih koje imaju ravnu kosu, a tako jako želite valovitu kosu, samo što vam je muka od same pomisli na kovrčanje i paljenje kose... Ne brinite, […]

Poznato je da žene sa ravnom kosom žele kovrčavu, i da žene sa kovrčavom kosom žele ravnu. Uvijek je draže ono što nemamo 🙂 Ali, ako ste jedna od onih koje imaju ravnu kosu, a tako jako želite valovitu kosu, samo što vam je muka od same pomisli na kovrčanje i paljenje kose... Ne brinite, postoji riješenje 🙂 Pogledajte ga u novom videu!

[fvplayer src='http://vimeo.com/94366968' splash='http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/05/kovrcanje-kose-trakom.jpg']

"Prirodne kovrče" možete dobiti i trakom za kosu. Najbolje od svega je to što je postupak zdrav, bezbolan i jednostavan 🙂 Prije spavanja operite kosu, posušite i dobro počešljajte. Na vrh glave stavite traku za kosu, tako da vam je kosa ispod trake.

Odvojite pramen širine 5-10cm sa desne strane i sa gornje strane trake ga provucite ispod trake. Isti postupak ponovite i sa drugim pramenom, koji proširite 1cm od prethodnog pramena. Postupak ponavljajte sve dok ne dođete do stražnjeg dijela kose.

Kada dođete do stražnjeg dijela kose, stanite i počnite sa frkanjem lijevog dijela kose, na isti način kao što ste frkali desnu stranu. Kada dođete do stražnjeg dijela kose, stavite ga u traku i rolajte prema unutra, dokle ide.

Frkanje je gotovo, uz minimum oduzetog vremena 🙂 Spremni ste za spavanje! Ujutro polagano skinite traku sa glave, kosu zabacite unazad i protresite ju prstima. Dobivene kovrće pošpricajte lakom, kako bi ih dodatno učvrstile i produžile trajanje kovrči. I frizura kakvu ste željele je gotova!

Frizuru s kovrčama nikada nemojte češljati običnim češljem. Kako bi ju održale, najbolje je da ju češljate posebnim češljevima namijenjenim kovrčavoj i valovitoj kosi. Takvi češljevi imaju rijetke zupce, ali i dalje za češljanje su najbolji vaši prsti.

Ako baš ne možete bez češlja, kovrčavu kosu češljajte što manje, kako vam se frizura nebi uništila. Zato kosu prije frkanja dobro počešljajte, nakon frkanja ju što manje češljajte, pa će vam frizura biti trajnija!

 

 

One comment on “Kovrčanje kose sa trakom”

  1. […] I onda razdvajam pramen po pramen, debljine oko 5 centimetara i zavrtim ga oko figara te držim oko 5 sekundi. To koliko ćete pramen kose držati na figaru ovisi o jačini figara, ali i strukturi vaše kose, odnosno koliko brzo vam kosa prima. Moja kosa brzo prima jer je prirodno valovita. […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. studenoga 2011.
2. studenoga 2016.
16. listopada 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross