0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
19. lipnja 2017.

Kućni ljubimac i dijete

Piše Ana Zibar
Roditelji bi prije udomljavanja kućnog ljubimca trebali biti sigurni da je dijete spremno preuzeti odgovornost za brigu o ljubimcu. Što su djeca starija sve češće od roditelja traže kućnog ljubimca, mada možda još uvijek nisu spremna za brigu o njemu. Ako ni sami ne znate da li ste spremni u dom dovesti kućnog ljubimca te […]

Roditelji bi prije udomljavanja kućnog ljubimca trebali biti sigurni da je dijete spremno preuzeti odgovornost za brigu o ljubimcu. Što su djeca starija sve češće od roditelja traže kućnog ljubimca, mada možda još uvijek nisu spremna za brigu o njemu.

Ako ni sami ne znate da li ste spremni u dom dovesti kućnog ljubimca te da li je dijete spremno preuzeti brigu o njemu, pročitajte tekst u nastavku.

Dijete koje još uvijek nije u potpunosti samostalno nije spremno preuzeti brigu o kućnom ljubimcu. Tek u trenutku kada će dijete sve svoje obveze moći izvršavati samostalno, tada će biti sposobno preuzeti brigu i za drugoga.

Aktivno dijete ima veće predispozicije za brigu o ljubimcu, jer dijete koje ne voli šetati i koje većinu slobodnog vremena provodi pred kompjuterom ili televizorom nije spremno za kućnog ljubimca.

Štednja je bitna stavka kod djeteta, ako je dijete svjesno da treba štedjeti kako bi si moglo nešto priuštiti, znači da je spremno i brinuti se o kućnom ljubimcu.

Dobar znak je i ako dijete svjesno obavlja sve svoje kućanske zadatke. Dijete koje ima naviku pospremanja za sobom i obavljanja nekih kućanskih dužnosti je u potpunosti spremno preuzeti brigu o kućnom ljubimcu.

Dijete koje ima problema sa odlaskom na spavanje i održavanjem pažnje na nastavi nije spremno za kućnog ljubimca. U tom slučaju je najbolje da ipak još pričekate neko vrijeme.

Ako dijete nije pažljivo prema drugoj djeci i ako uništava svoje igračke, neće se znati brinuti o kućnom ljubimcu na način koji se od njega zahtijeva.

Važno je da vi kao roditelj budete svjesni da je kućnom ljubimcu potrebna ljubav, pažnja i briga, a ako će mu ijedna od tih stavki biti uskraćena, znači da vaša obitelj još uvijek nije spremna imati bilo koju životinju.

Foto: Pexels/Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. studenoga 2011.
1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross