0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
22. srpnja 2016.

Kupanje u kasnoj trudnoći

Piše Ana Zibar
Nekada se vjerovalo da je voda iz kade prljava, te da kroz rodnicu može doprijeti do vrata maternice i izazvati infekciju plodove vode. No, danas se to više ne vjeruje, te se trudnicama dopušta kupanje u kadi. Voda ne ulazi u rodnicu za vrijeme kupanja, posebice ako u nju nije usmjeren jaki mlaz, kao primjerice […]

Nekada se vjerovalo da je voda iz kade prljava, te da kroz rodnicu može doprijeti do vrata maternice i izazvati infekciju plodove vode. No, danas se to više ne vjeruje, te se trudnicama dopušta kupanje u kadi.

kupanjee

Voda ne ulazi u rodnicu za vrijeme kupanja, posebice ako u nju nije usmjeren jaki mlaz, kao primjerice u slučaju skoka u bazen ili u slučaju ispiranja rodnice tušem. Ukoliko voda dospije u rodnicu, istraživanja su pokazala da sluzni čep u vratu maternice onemogućuje prolaz vode, pa ovojnice koje okružuju fetus i plodovu vodu štite od infektivnih mikroorganizama.

Zato se danas dopušta kupanja trudnica u kadi, a sve više liječnika čak preporuča kupanje u kadi za vrijeme trajanja trudova. Neke žene i rađaju u vodi.. Tuširanje sa druge strane odobravaju svi. No, niti kupanje, niti tuširanje nije potpuno bezopasno, posebice u zadnjem tromjesečju trudnoće. To je zato što u tom periodu nespretnost kod žene raste, a može dovesti do padova i sklizanja.

Kako bi to izbjegli, važno je da se kupate oprezno, te ako je dno kade sklisko, obložite ga podloškom protiv klizanja. Najbolje bi bilo da je za vrijeme kupanja uvijek netko pored vas, kako bi vam pomogao da uđete i izađete iz kade bez ozljede.

Foto: PublicDomainPictures/Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross