0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
27. siječnja 2015.

Liječenje kurjih očiju

Piše Ana Zibar
Kurje oči su vrlo neugodne, pa često svojim "vlasnicima" zadaju probleme. No, postoje prirodni načini na koje  si možete pomoći kod problema sa kurjim očima. U novom videu pogledajte kako 🙂 [fvplayer src="http://vimeo.com/107919308" splash="http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/07/kurje-oci.jpg"] Kurje oči na nogama namačite u salicilnoj kiselini, koja će omekšati kurje oko. Salicilnu kiselinu možete kupiti u bilo kojoj ljekarni. […]

Kurje oči su vrlo neugodne, pa često svojim "vlasnicima" zadaju probleme. No, postoje prirodni načini na koje  si možete pomoći kod problema sa kurjim očima. U novom videu pogledajte kako 🙂

[fvplayer src="http://vimeo.com/107919308" splash="http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/07/kurje-oci.jpg"]

Kurje oči na nogama namačite u salicilnoj kiselini, koja će omekšati kurje oko. Salicilnu kiselinu možete kupiti u bilo kojoj ljekarni. Ukoliko su vam se kurje oči pojavile na rukama, ublažiti neugodu možete tako da prije obavljanja bilo kakvog posla, na ruke navučete rukavice sa zaštitnim jastučićima, kako bi vam se ublažila bol.

Uvijek na kožu nanosite proizvode koji omekšavaju kožu, posebice ako imate kurje oči, te nikada nemojte nositi preusku i pretijesnu obuću, a ako je obuća koju nosite pretijesna, odnesite ju postolaru da ju proširi.

Koliko god se što prije željeli riješiti kurjeg oka, nikada ga ne smijete rezati ili čupati! Kurje oko možete ukloniti tako da natapate u toploj vodi, pa ga nakon što je omekšalo trljate četkom, ili na njega nanesite mješavinu hrena i rotkvice. Mješavina se nanosi tako da se kurje oko prvo premaže sa uljem, pa se na njega stave dvije žličice mješavine hrena i rotkvice, prekrijete gazom i ostavite da odstoji 1-2 sata. Ovaj tretman bi bilo dobro raditi 2 puta dnevno, ujutro i navečer svaki dan.

I list čuvar kuće vam može pomoći, na način da list ove biljke probušite na par mjesta, pa ga stavite na kurje oko i zalijepite sa flasterom. Ovaj list trebate držati na kurjem oku cijeli dan, a terapija se treba provoditi kroz pet dana.

Najbolji način da uklonite kurje oko, zajedno sa korijenom, je pčelinji vosak, od kojeg napravite malu kuglicu, stavite na kurje oko i zalijepite flasterom. Flaster treba zaštititi kurje oko od zraka. Držite pčelinji vosak sa flasterom, na kurjem oku barem 48 sati, nakon toga promijenite vosak, zalijepite flasterom i ponavljajte terapiju 10 dana.

Suhe grožđice prerežite po pola i stavite na kurje oko, nakon čega ih zalijepite flasterom. Ovu terapiju ponavljate svaki dan sve dok vam ne otpadnu kurje oči. A možete isprobati i terapiju smokvom, koju provodite tako da suhu smokvu stavite na kurje oko i zalijepite flasterom. Ovaj postupak ponavljajte što češće, kako bi kurje oko što prije otpalo.

Bršljan isto tako može pomoći kod problema sa kurjim očima, tako da usitnite 4 lista bršljana, usitnjeni bršljan stavite na kurje oko i zamotate gazom. Gazu sa bršljanom držite na kurjem oku cijelu noć, a postupak ponavljajte što češće, kako bi se što prije riješili kurjeg oka.

Foto: melga/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

5. svibnja 2020.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross