0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
6. lipnja 2016.

Ljetovanje u trudnoći

Piše Ana Zibar
I trudnice mogu uživati u ljetnim radostima! Jedino što je važno prije ljetovanja, je konzultirati sa sa ginekologom i obaviti pregled kako bi mogli ljetovati u miru. Ako ginekolog kaže da je sve u redu i da imate zeleno svijetlo, put pod noge i uživajte maksimalno, jer to baš sada najviše zaslužujete! U svakom periodu […]

I trudnice mogu uživati u ljetnim radostima! Jedino što je važno prije ljetovanja, je konzultirati sa sa ginekologom i obaviti pregled kako bi mogli ljetovati u miru. Ako ginekolog kaže da je sve u redu i da imate zeleno svijetlo, put pod noge i uživajte maksimalno, jer to baš sada najviše zaslužujete!

trudnoća

U svakom periodu trudnoće morate obratiti pozornost na neke stvari. U svakom se tromjesečju trudnica različito osjeća i u svakom ima različite simptome, pa zato mora i može uživati na drugačiji način.

Pa tako prvo tromjesečje nije najbolje za putovanje, jer se u prva tri mjeseca trudnice osjećaju najlošije i najslabije, ali je zato drugo tromjesečje najidealnije 🙂 Treće tromjesečje pak nije najbolje za putovanje avionom, pa se u tom razdoblju savjetuje ne putovati avionom.

Neke aviokompanije ne dopuštaju let trudnicama od 28. tjedna nadalje,a niti jedna aviokompanija ne dopušta putovanje avionom od 36. tjedna na dalje. Ukoliko se trudnica dobro osjeća i ne mora dugo putovati, može slobodno putovati. Trudnica svakako treba uživati, jer dok ona uživa, uživa i beba 🙂

Na putovanju pazite da:

  • unosite dovoljno tekućine
  • pazite na vrstu hrane koju konzumirate
  • izbjegavate javne wc-e
  • uvijek sa sobom imate trudničke papire
  • temeljito perete voće i povrće
  • ne jedete sirova jela
  • ne konzumirate nepasterizirane mliječne proizvode
  • izbjegavate fizičke aktivnosti poput vožnje bicikla
  • imate sa sobom dovoljno medicinskih preparata i vitamina koje konzumirate

Pazite na sunce koje nije zdravo ukoliko se pretjeruje! Puno izlaganja suncu može uzrokovati zagrijavanje tijela, što može povisiti temperaturu ploda. Trudnice su sklone pojavi pigmentacijskih mrlja, koje se mogu pogoršati prilikom izlaganja suncu. Izbjegavajte kreme za samotamnjenje, koje mogu naštetiti plodu.

Nemojte u potpunosti izbjegavati sunce, ali pazite u koje doba se izlažete suncu. Jutarnje izlaganje, kao i posljepodnevno, može biti zdravo, jer štiti od anemije, te dobro utječe na raspoloženje, čvrstoću kosti i zdravlje zubi. Isto tako izlaganje suncu smanjuje rizik od razvoja rahitisa.

Boravite na suncu do 10 sati ujutro i nakon 17 sati popodne. U tom razdoblju dana je ultraljubičasto zračenje najmanje štetno.

Za vrijeme vrućina se možete rashladiti tako da uz sebe uvijek imate bocu sa vodom, termalnu vodicu sa sprejom (koju možete kupiti u ljekari), te noseći svijetlu odjeću.

Izbjegavajte slanu hranu, te odmarajte češće tako da legnete i podignete noge na povišeno. I uživajte u moru, jer more liječi sve 😉

 

 

 

Foto: Konstantin Christian/Shutterstock

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

20. listopada 2014.
1. studenoga 2011.
27. srpnja 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross