0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
28. rujna 2017.

Ljubav prema sebi

Piše Ana Zibar
Jeste li ikada razmišljali o odnosu koji imate sami sa sobom? Upravo taj odnos je jedini odnos koji ćete imati cijeli svoj život bez obzira na promjene. Odnos sa samim sobom može biti pozitivan i negativan, a zahtijeva konstantnu pažnju i komunikaciju. Takav odnos može biti izvor tuge i zadovoljstva i normalno je da bude […]

Jeste li ikada razmišljali o odnosu koji imate sami sa sobom? Upravo taj odnos je jedini odnos koji ćete imati cijeli svoj život bez obzira na promjene. Odnos sa samim sobom može biti pozitivan i negativan, a zahtijeva konstantnu pažnju i komunikaciju.

ljubav-prema-sebi

Takav odnos može biti izvor tuge i zadovoljstva i normalno je da bude dobrih dana koliko i loših, ali ako se osoba dovoljno posveti samoj sebi u većini slučajeva sa takvim odnosom će biti zadovoljna.

Ako se želite osjećati dobro u svojoj koži trebali bi imati dobar seksualni život u kojem ćete se vi osjećati ispunjeno. Nikako nemojte ići kontra svoje volje i raditi nešto što vas ne zadovoljava i što vam daje negativne osjećaje. Slušajte sami sebe i samo tako ćete biti ispunjeni.

Morate se brinuti o sebi kao što se brinete i o drugim osobama do kojih vam je stalo. Znate kako nekoga možete razmaziti i kako nekome udovoljiti, a sada je vrijeme da to primijenite i na samom sebi. Osnova dobrog odnosa je briga o sebi i zato je važno da barem jednom na tjedan razmazite sami sebe i priuštite si ono što vam je potrebno kako bi se opustili i napunili baterije.

Ako se želite osjećati dobro u svojoj koži i biti ispunjeni nemojte ogovarati! Ogovaranje je za osobe koje su iskompleksirane i koje nisu zadovoljne u svojoj koži! Ako ste sa sobom u dobrim odnosima htjet ćete za druge samo najbolje. Najbolje pravilo je da se ponašate prema drugima onako kako bi htjeli da se i drugi ponašaju prema vama.

Nikada nemojte dopustiti da nečije mišljenje utječe na vaše mišljenje, a ako vjerujete u sve dobro što drugi pričaju o vama znači da će vas sve loše itekako dotaknuti. Ne dopustite da vas bilo kakvo mišljenje o vama dotakne jer je jedino važno ono što vi sami o sebi mislite. Napravite listu svih pozitivnih strana kod vas i osobnih uspjeha koji će vas bodriti kada god vam dođe teško ili vas nečije mišljenje pokoleba.

Nitko se o vama ne može brinuti bolje od vas samih! Svaka osoba na ovom svijetu vam u nečemu može pomoći, ali apsolutno ni jedna osoba ne može znati što vi stvarno trebate. Zato se uvijek stavite na prvo mjesto jer će upravo to napraviti osoba koja ima zdravi odnos sa sobom. Udaljite se od osoba čiji odnosi utječu na vaše zdravlje i sreću!

Financijska sigurnost je vrlo važan aspekt ljubavi i brige prema sebi, zato je važno da imate osjećaj kako živite u izobilju i kako se dobro osjećate. To naravno ne znači da možete imati što god poželite, nego ono što vam je stvarno potrebno kako bi se financijski osjećali sigurno.

Sve ono što bi osigurali svom djetetu važno je da osigurate i sebi samima, a u trenutku kada počnete razmišljati na taj način prestat ćete biti rastrošni i počet ćete više cijeniti sebe same u poslovnom smislu.

Zamislite primjerice osobu koja ima identičnu financijsku situaciju kao i vi i koja od vas traži pomoć. Kakav savjet bi dali toj osobi? Ukoliko ne znate odgovor na to pitanje, najbolje je da pitate stručnjaka za pomoć.

Jedna od najtežih stvari je prihvatiti svoje osobne nedostatke, ali ukoliko želite biti u dobrom odnosu sa sobom važno je da pređete preko svojih nedostataka i umjesto da se kritizirate vježbajte prihvatiti one stvari koje ne možete kontrolirati te vježbajte ljubav prema sebi uključujući i sve vaše nedostatke. Takvi ste kakvi ste, samo je važno da radite na sebi kako bi mogli biti bolji i zadovoljniji sobom.

Foto: stux/PixaBay

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comments on “Ljubav prema sebi”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

11. studenoga 2017.
18. veljače 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross