0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
14. studenoga 2016.

Mačke i obavljanje nužde

Piše Ana Zibar
Kod mačaka koje su kućni ljubimci je odlično što nikada neće obaviti nuždu na mjestu koje nije za to predviđeno, osim u slučaju bolesti ili iz inata. No, ako ste novopečeni vlasnik jedne male mace, u nastavku vam donosim kako da ju naučite gdje treba obavljati nuždu. Nerijetko male mačkice ovaj zadatak već nauče od […]

Kod mačaka koje su kućni ljubimci je odlično što nikada neće obaviti nuždu na mjestu koje nije za to predviđeno, osim u slučaju bolesti ili iz inata. No, ako ste novopečeni vlasnik jedne male mace, u nastavku vam donosim kako da ju naučite gdje treba obavljati nuždu.

Agnieszka Mac

Nerijetko male mačkice ovaj zadatak već nauče od svoje mame, ali ako vam je mačkica došla nespremna, isprobajte ovo 🙂

Posudu za obavljanje nužde trebate postaviti na mirno mjesto, koje će biti daleko od hrane i vode. Isto tako mačji wc ne stavljajte blizu mjesta na kojem mačka spava. Nakon što maca pojede, popije vodu i odspava, stavite je u njen wc kako bi ga upoznala.

Posuda za wc mora biti niska, kako bi mačka lakše ušla i kako bi čišćenje bilo lakše. Ukoliko imate više mačaka, bilo bi dobro kada bi imali i više mačjih wc-a koje ćete postaviti po raznim mjestima u domu.

Nikada wc za mačke ne stavljajte na mjesta kao što je podrum, tavan ili u neke bučne prostorije, jer je mačkama za vrijeme obavljanja nužde potreban mir i privatnost.

Kako mala mica bude rasla, nabavite joj veću i višu posudu, jer će u protivnom pijesak letjeti po svuda. Posuda treba biti velika, toliko da se mačka može slobodno okretati u njoj.

Ispod posude bi bilo dobro da stavite novine, jer ćete si na taj način olakšati skupljanje razbacanog pijeska.

Pijesak za mačke ima specifičan miris, no nikada ne smijete koristiti nikakve mirise, jer bi mački takvi mirisi mogli smetati. Isto tako pazite prilikom čišćenja mačjeg wc-a, da ga ne čistite sredstvima koja sadrže otrovne kemikalije.

Posudu za wc je najbolje čistiti vodom i sapunom, a čistiti ju treba svaki dan. Čisteći posudu za wc svaki dan, izbjeći ćete širenje neugodnih mirisa po stanu. Čisti wc je mačkama jako bitan, jer mačka neće ući u posudu koja je zamazana.

Ukoliko vaša maca ne stigne do wc, nemojte ju kažnjavati, nego ju samo nagradite svaki puta kada nuždu obavi tamo gdje treba 🙂

 Foto: FreeImages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. studenoga 2011.
12. rujna 2016.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross