0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
25. listopada 2017.

Mamine riječi za sina

Piše Ana Zibar
Za dječake se smatra da se u većini slučajeva ponašaju neprimjereno i ružno, ali to ne mora biti tako ako ga se na vrijeme uči važnim životnim pravilima koja će ga voditi kroz život. Iz mog primjera ja mogu samo reći da su moji dječaci življi i imam osjećaj da im treba dati puno više […]

Za dječake se smatra da se u većini slučajeva ponašaju neprimjereno i ružno, ali to ne mora biti tako ako ga se na vrijeme uči važnim životnim pravilima koja će ga voditi kroz život.

mamini-sinovi

Iz mog primjera ja mogu samo reći da su moji dječaci življi i imam osjećaj da im treba dati puno više energije od curica, ali su daleko od ružnog i neprimjerenog ponašanja. Postoje neki osnovni savjeti i modeli ponašanja koje treba prenijeti na svoje male prinčeve kako bi bili pravi muškarci jednog dana kada odrastu. Neke od njih ću podijeliti s vama u ovom tekstu.

Kažu da se trebaju obrazovati... Slažem se, ali ne pridodajem preveliku pažnju tome! Naravno da ću svojim dečkima savjetovati da se obrazuju, ali ono što ću im najviše savjetovati je da se bave onim što vole!!! Ako taj posao koji žele raditi nije fakultetski ne moraju ići na fakultet, kako odijelo ne čini čovjeka, tako niti škola i obrazovanje ne čine radnika kao što niti ne garantiraju uspjeh u životu. Uspjeh je raditi ono što voliš i od toga živjeti, s fakultetom ili bez njega 🙂

Kućanski poslovi nisu samo za žene! Od malih nogu se treba učiti čistoći u prostoru u kojem se živi. Naravno da ne mislim da kao mali pospremaju dom, ali mogu već početi sa pospremanjem svojih igračaka. Neka znaju da ih treba pospremiti na mjesto jer se tako čuvaju stvari i ljepše je boraviti u čistom prostoru.

Svaki odrasli muškarac kojeg je mama naučila kućanskim poslovima po meni ima bolji život jer ne ovisi o nikome. Ja želim da moji sinovi budu samostalni muškarci, a ne invalidi od muškaraca koje je potrebno dvoriti i koji su ovisni o nekome.

Ono što ih još treba učiti i za što su po meni tate ti koji su im najveći primjeri, je poštovanje prema ženi. Muškarac treba poštovati ženu jednako kako i ona poštuje njega. Žena može biti uspješna u poslu jednako kao i muškarac, ali isto tako i muškarac može skuhati ručak ili mijenjati pelene jednako kao i žena. Uzajamno poštovanje i pomaganje su ključ uspjeha u vezi!

Za dobre odnose je važno imati puno strpljenja i razumijevanja, pa ako želite da dijete bude sretno i uspješno u životu trebate ga naučiti na te dvije važne stvari.

Sport je odličan za svaku osobu posebice za djecu jer predstavlja najbolju pripremu za život. U sportu se uči poštovati autoritet, rasporediti dobro vrijeme, biti u dobrom društvu, pobjeđivati časno, gubiti sa stilom i raditi u timu. Nije važno da dijete postane profesionalan sportaš ako to ne želi, važno je da uživa u sportu kojim se bavi i od kojeg može toliko toga dobiti.

Ako želite da ga ljudi vole jednostavno ga naučite osnovnim manirama kao što su dobar dan i doviđenja, molim, hvala, izvoli i oprosti jer su to riječi koje će mu otvoriti mnoga vrata.

Ja vjerojatno kao i svaka mama ne želim da mi djeca budu nasilna i uvijek im govorim ako ih netko napadne da im odgovore da to nije lijepo i da se maknu, ali ako to drugo dijete ne prestaje i nastavlja sa maltretiranjem neka vrati i neka se brani! Ne želim da mi je dijete nasilno, ali ne želim niti da šuti i trpi!

Pokloniti nekome cvijet ne znači da mora biti posebna prigoda... Samo jedan cvjetić nekome može uljepšati dan, zato djeco moja draga berite i poklanjajte kome god vam je drago jer će toj osobi biti još draže 🙂

Voli vas vaša mama i sve vas drage mame koje imate male hahare kao i ja 🙂

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

24. siječnja 2015.
20. lipnja 2017.
26. siječnja 2021.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross