0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
25. ožujka 2015.

Masaža protiv celulita

Piše Ana Zibar
Da bi se riješile celulita trebate se pravilno hraniti i redovito vježbati. Osim prehranom i tjelovježbom, celulita se možete riješiti i adekvatnom masažom. Anticelulitna masaža je slična terapeutskoj masaži, a razlikuje se samo po tome što nije opuštajuća. Pritisak na kožu kod anticelulitne masaže je jači nego kod ostalih vrsta masaža. Zbog jačeg pritiska na […]

Da bi se riješile celulita trebate se pravilno hraniti i redovito vježbati. Osim prehranom i tjelovježbom, celulita se možete riješiti i adekvatnom masažom. Anticelulitna masaža je slična terapeutskoj masaži, a razlikuje se samo po tome što nije opuštajuća.

ulje masaža

Pritisak na kožu kod anticelulitne masaže je jači nego kod ostalih vrsta masaža. Zbog jačeg pritiska na dijelove kože gdje se nalazi celulit, nakon masaže se mogu pojaviti modrice. Anticelulitna masaža pojačava protok krvi, limfnu drenažu i cirkulaciju.

Ukoliko se odlučite ukloniti celulit anticelulitnom masažom, morate biti strpljive jer rezultati neće biti odmah vidljivi. Za vidljive rezultate treba proći 10 tretmana, koje treba što češće prakticirati, jednakom aktivnošću.

Anticelulitnu masažu možete isprobati i same u toplini svoga doma, tako da kožu masirate sa anticelulitnom kremom ili uljem, koje možete i same napraviti. Anticelulitno ulje napravite tako da pomiješate 40 ml baznog ulja, 4 kapi eteričnog ulja čempresa, 4 kapi eteričnog ulja borovnice i 4 kapi eteričnog ulja limuna.

Dobiveno ulje nanesite obilno na dio tijela koji trebate tretirati i započnite masažu počevši od najniže točke, prema gore. Prilikom masaže kožu umjereno pritisnite i radite čvrste i duge pokrete. Kružne pokrete nastavite nježno štipkajući kožu sa palcem, te ju povlačite u svim smjerovima.

Masažu završavajte tako da radite opuštajuće pokrete rukama, a najbolje bi bilo kada bi ju prakticirale svaki dan barem 10 minuta. Ukoliko budete uporne, rezultati će biti brzo vidljivi, ali uz masažu ne smijete izostaviti redovitu fizičku aktivnost i pravilnu prehranu, jer vam u suprotnom masaža ne može pomoći.

 Foto: rippe/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

15. siječnja 2016.
23. srpnja 2019.
23. rujna 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross