0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
16. veljače 2015.

Masaža psa

Piše Ana Zibar
Kao što i ljudima paše masaža, tako masaža odgovara i psima. Da li kada masirate svog psa? Ako ne, sada je pravo vrijeme da počnete! U nastavku vam donosim na koji način 😉 Neke od sljedećih pokreta ste vrlo vjerojatno već i izveli na svom psu puno puta, a da toga niste niti bili svjesni. […]

Kao što i ljudima paše masaža, tako masaža odgovara i psima. Da li kada masirate svog psa? Ako ne, sada je pravo vrijeme da počnete! U nastavku vam donosim na koji način 😉

masiranje psa

Neke od sljedećih pokreta ste vrlo vjerojatno već i izveli na svom psu puno puta, a da toga niste niti bili svjesni. Uspjeli ste ih izvesti jer vas je pas zapravo navodio 🙂 Baš zato prilikom svake masaže psa, trebate pratiti psa i njegove pokrete, gdje zapravo želi da ga masirate, te koja masaža mu je potrebna.

Pas će vam uvijek navoditi ruku, ako želi baš nešto određeno, navoditi će vas do tog dijela, na način da se namjesti na tu stranu, ili da vam njuškom gura ruku, itd. Svakodnevnim masiranjem psa možete donijeti puno dobrobiti psu, te mu pomoći kod mnogih ozljeda ili uklještenja, a masirati ne morate samo vi, u masiranje uključite sve članove obitelji 🙂

Kako bi vam se pas osjećao bolje, posebice ako je u zadnje vrijeme imao neku vrste ozljede, najbolje bi mu bilo priuštiti kraku masažu, najbolje dva puta na dan.

Prilikom masiranja, pokušajte da pas i vi budete u mirnom okruženju, možete pustiti čak i opuštajuću glazbu kako bi se oboje opustili. Zatim sjednite pored psa i jednu ruku stavite na njegova prsa, a jednu na vrat na mjesto gdje dolazi ogrlica, ali sa gornje strane.

Ukoliko se pas počne udaljavati od vas, pustite ga i mirno ga zovite da vam se sam vrati. Pas mora imati osjećaj da je ovo nešto dobro i ugodno za njega. Nemojte da masažu povezuju sa nečime što ne želi i što mu se ne sviđa.

Laganim kružnim pokretima masirate prsa i vrat, nakon čega masažu nastavite na šapama, leđima, trbuhu, ramenima i kukovima. Svaki pokret mora biti umjerenog stiska, te polagan i kružni, a prije svakog masiranja trebate par puta udahnuti i izdahnuti, polagano, kako bi se vi u potpunosti umirili.

Opuštenim i laganim pokretima, te otvorenim dlanovima, pređite sa svake strane kralježnice, odozgo prema dolje. Nakon ove masažice, masažu završite tako da na vrat psa stavite otvorene dlanove, pa njima prolazite vratom tako da dlanove mičete u ritmu havajskog plesa. Na taj način opustiti ćete sve vratne mišiće psa.

Masaža psa je vrlo jednostavna, a ukoliko ćete ju prakticirati svakodnevno, pas će vam biti jako zahvalan 😉

Foto: ZibarPhotgraphy

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross