0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
15. kolovoza 2018.

Menstrualna čašica

Piše Ana Zibar
Tamponi i ulošci su već provjereni proizvodi koji se koriste za vrijeme mjesečnice, a sve više žena počelo je koristiti i menstrualnu čašicu koja spada u alternativna rješenja i koja je predviđena za višekratnu upotrebu. Menstrualna čašica je fleksibilna i mekana silikonska posudica zvonastog oblika koja je dizajnirana za korištenje unutar vagine za vrijeme mjesečnice. […]

Tamponi i ulošci su već provjereni proizvodi koji se koriste za vrijeme mjesečnice, a sve više žena počelo je koristiti i menstrualnu čašicu koja spada u alternativna rješenja i koja je predviđena za višekratnu upotrebu.

Menstrualna čašica je fleksibilna i mekana silikonska posudica zvonastog oblika koja je dizajnirana za korištenje unutar vagine za vrijeme mjesečnice. Čašica funkcionira tako da prikuplja menstrualnu krv za razliku od tampona i uložaka koji ju upijaju.

Osjetljivost na lateks

Žene koje su osjetljive na lateks prije upotrebe menstrualne čašice moraju provjeriti da čašica nije izrađena od silikona jer na tržištu postoje i menstrualne čašice od gume.

Menstrualnu čašicu je potrebno mijenjati svakih 4 do 8 sati, a ponekad i češće ako žena ima jača krvarenja. Čašica nikako ne smije stajati više od 12 sati u vagini bez da se promijeni.

Velike uštede

Upotrebom menstrualne čašice znatno štedite za razliku od korištenja uložaka i tampona, a s obzirom da se može koristiti višekratno stvara manje otpada na smetlištima.

Za razliku od uložaka i tampona menstrualna čašica će onemogućiti stvaranje neugodnih mirisa koji nastaju u dodiru krvi sa zrakom.

Zadržavanje Vaginalnog PH

Menstrualna čašica zadržava vaginalni PH za razliku od tampona koji uz menstrualnu krv apsorbiraju i vaginalnu tekućinu koja balansira vaginu.

Tamponi i ulošci se moraju mijenjati svaka četiri sata ovisno o jačini menstrualnog krvarenja, a menstrualna čašica može stajati i do 12 sati.

Tehnika umetanja čašice

Tehnika umetanja čašice u vaginu se vrlo lako svlada, a mada na prvi pogled ne izgleda privlačno niti malo vrlo lako se uvježba tehnika umetanja i korištenja.

Čašicu jednostavno uzmete u ruku, presavijete da izgleda kao tampon nakon čega se umetne u pozadinu vagine i na kraju lagano pogurne.

Samo jedan nedostatak

Jedini nedostatak prilikom korištenja menstrualne čašice je nered koji se stvara priliko vađenja i pranja čašice. Malo je nezgodno i čišećenje u javnim wc-ima.

Ako vam umetanje čašice u vaginu predstavlja problem znači da ju ne stavljate na odgovarajući način. Uklanjanje čašice iz vagine može stvarati poteškoće samo ako se čašica povlači. Čašica se pravilno uklanja tako da se uštipne baza čašice i lagano povuće prema dolje.

Pražnjenje čašice

Kada se čašica ukloni iz vagine sadržaj je potrebno isprazniti u wc školjku, a menstrualnu čašicu isprati pod vodom i ponovo umetnuti.

Menstrualna čašica se nakon svakog ciklusa sterilizira sredstvom za sterilizaciju dječjih bočica ili se jednostavno prokuha u vodi 5 do 7 minuta.

Važno je znati da menstrualna čašica ne štiti od trudnoće kao ni od spono prenosivim bolesti. Mogu ju koristiti žene koje imaju spiralu, ali uz mjere opreza ako su slučajno končići spirale predugi.

Savjetovanje s ginekologom

Žene koje imaju zabačenu ili spuštenu maternicu se prije korištenja menstrualne čašice trebaju posavjetovati s ginekologom, a oprez je potreban i kod žena koje su imale sindrom toksičnog šoka.

Gentle Day menstrualna čašica je zdravija alternativa higijenskim tamponima i ulošcima jer ne izaziva iritacije, alergije, suhoću, neugodne mirise i ne sadrži štetne izbjeljivače i kemikalije.

Midicinski silikon

Ova menstrualna čašica je izrađena od medicinskog silikona i pruža zaštitu do 12 sati tijekom dana i noći. Preporuča se ženama koje imaju umjereno do obilno krvarenje za vrijeme mensturacije.

Veličina je medium koja odgovara ženama koje su rodile prirodnim putem i koje imaju manje od 30 godina.

Glavne značajke

Glavne značajke Gentle Day menstrualne čašice su da ne uzrokuje iritaciju kože, ne sadrži lateks, ftalat, silikon i BPA, prirodna je alternativa ulošcima i tamponima, izrađena je s medicinskim stupnjem TPE, ponovo je iskoristiva i moguće ju je reciklirati, ekološki je prihvatljiva, ekonomski isplativa, a njena zadaća je prikupiti iscjedak za vrijeme mjesečnice.

Gentle Day menstrualna čašica ima ISO 9001 certifikat kao i medicinski stupanj TPE po Njemačkom standardu. Izrađena je u Španjolskoj, a naručiti ju možete na www.gentleday.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

27. veljače 2015.
25. listopada 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross