0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
8. svibnja 2017.

Najbolji primjer djeteta

Piše Ana Zibar
Današnji tekst posvećujem predivnoj curici po imenu Miša. Miša ima 9 godina, svira violinu, ide na ples i predsjednica je razreda. Prošle godine za 8. rođendan je samoinicijativno odlučila svojim prijateljima reći da joj umjesto klasičnih dječjih poklona poklone hranu za pse. Njena mama o tome nije imala pojma sve dok je nisu počeli zvati zbunjeni […]

Današnji tekst posvećujem predivnoj curici po imenu Miša. Miša ima 9 godina, svira violinu, ide na ples i predsjednica je razreda. Prošle godine za 8. rođendan je samoinicijativno odlučila svojim prijateljima reći da joj umjesto klasičnih dječjih poklona poklone hranu za pse. Njena mama o tome nije imala pojma sve dok je nisu počeli zvati zbunjeni roditelji koji su mislili da trebaju hranu za svog psa.

Miša i njena mama su udomile psa iz azila, uz kojeg je Miša odrasla i koji im je puno pomogao s obzirom da Miša zbog nekih zdravstvenih problema nije išla u vrtić, a tu su bile i velike promjene u njenoj obitelji. Njena mama voli reći da je to njihov terapijski pas.

I baš kao i za svoj 8. rođendan tako je i ove godine za svoj 9. rođendan Miša odlučila od svojih prijatelja tražiti iste rođendanske poklone. Kada sam saznala za nju oduševila sam se i htjela sam da mi odgovori na par pitanja vezanih uz njenu odluku.

1. Kako to da si se odlučila na takav odabir rođendanskih poklona?

Odlučila sam se zbog toga što meni ne trebaju pokloni jer ja imam sve što trebam, a napuštene životinje su gladne. Njima o tome ovisi život.

2. Od kada znaš, od kada si svjesna da postoje napuštene životinje?

Oduvijek znam za napuštene životinje i oduvijek im pomažemo mama i ja. Moja mama je veterinarka. Kad nađemo napuštenu životinju, odnesemo ju u stan, damo joj vode i hrane, okupamo ju, damo joj tabletu protiv glista, očistimo od krpelja i buha, a neke i cijepimo. Onda im tražimo dobar dom da više ne budu napuštene.

3. Što misliš o napuštanju i napuštenim životinjama?

Mislim da nikako ne bi trebalo napuštati životinje zato što su one kao i mi ljudi. Boje se, boli ih, imaju iste osjećaje kao i mi, a najviše ljubav. Ja imam dva psa koja su bila napuštena, zovu se Milica i Violeta, a cesto ih zovemo Milica i Kamilica.

4. Kako se može pomoći napuštenim životinjama?

Napuštenim životinjama možemo svi pomoći tako da ne prođemo pored njih, nego da se za njih pobrinemo.

5. Što bi poručila drugoj djeci i odraslim osobama po pitanju napuštanja životinja?

Ljudima bi poručila da ne napuštaju svoje životinje jer su one članovi obitelji i ako se ne mogu brinuti o životinji, da ju radije ne uzmu. Rekla bi im ako hoće psa ili mačku, da ih ne kupuju kao stvari, nego da udome iz azila ili sa ceste. Tako će učiniti dobro djelo. Još bi željela reći da vole svoje pse i mačke, da ne tuku životinje, da se brinu za njih i da ne drže pse na lancu jer ih to boli.

Mislim da ne trebam ništa više pisati, osim da bi voljela da je više takve djece i roditelja koji će takvu djecu odgojiti. Miša hvala ti što postojiš i budi i dalje najbolji primjer svojim vršnjacima!

Njeno pismo Djedu Mrazu 🙂

2 comments on “Najbolji primjer djeteta”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross