0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
8. kolovoza 2016.

Najčešće pogreške mama

Piše Ana Zibar
Puno mama se uspoređuje sa drugim mamama i njihovim životima. No, to se ne smije raditi i nije nikako dobro za niti jednu mamu, jer sa takvim postupcima štete same sebi. Nikada se nemojte uspoređivati sa drugima, jer je svačiji život posebna priča i svaka osoba je jedinstvena. Nema mame koja ne teži savršenstvu i […]

Puno mama se uspoređuje sa drugim mamama i njihovim životima. No, to se ne smije raditi i nije nikako dobro za niti jednu mamu, jer sa takvim postupcima štete same sebi. Nikada se nemojte uspoređivati sa drugima, jer je svačiji život posebna priča i svaka osoba je jedinstvena.

mama

Nema mame koja ne teži savršenstvu i koja si ne zada svaki dan gomilu obveza, samo kako bi napravila sve što je zamislila. Biti dobra mama ne znači biti nepogrešna i uvijek stići sve što zamišljate! Što prije to shvatite, to ćete si prije olakšati ionako težak posao.

Kada vam dođu gosti, nemojte odmah glancati svoj stan da izgleda kao da ste došli u ljekarnu. Naravno da ćete malo počistiti, ali ne mora baš sve biti na svom mjestu. Potpuno je normalno, ako je u kući malo dijete, da imate igračaka u svim prostorijama. Na takve stvari budite ponosne jer to samo pokazuje da se vaše dijete igra i da mu nikad nije dosadno.

Ako se pak pitate da li griješite prilikom obavljanja svakodnevnih obveza, naravno da ne! Svaka žena svoje obveze obavlja na svoj način i to uvijek imajte na pameti, te se nemojte opterećivati kako je kod drugih, brinite samo o sebi!

Ako ste jedna od onih majki koja svako jutro moli Boga da beba samo još malo spava, kako bi vi napravili što više posla, zapravo radite krivo. Za vrijeme spavanja djeteta, vi trebate ugađati sebi, te se što više opustiti! Svakome je potreban odmor, a pogotovo jednoj majci, zato si za vrijeme mira i tišine priuštite malo opuštanja.

Nije normalno da nemate vremena za sebe! Naravno da vam je dijete na prvom mjestu, ali morate nekada misliti i sami na sebe, jer u protivnom nećete biti kvalitetna i dobra majka kavu vaše dijete treba. Majke koje se nekada posvećuju same sebi, kasnije mogu puno više ponuditi svome djetetu.

One majke koje misle da ne rade dovoljno i da bi trebale raditi i više kako bi sve stigle napraviti, su u potpunom krivu. Normalno je da ne stignete sve napraviti i što prije si to priznate, biti će vam puno lakše. Radite onoliko koliko stignete, i nemojte se forsirati. Ako si zadate realne ciljeve, vaš život će biti ljepši i lakši.

Ništa nije onako kako izgleda, pa je glupo da tako uopće razmišljate... Pod tim mislim na razno razne fotke koje majke objavljuju na društvenim mrežama, a na kojima je uvijek i samo ideala.. Kod niti jedne obitelji nije sve zabavno i savršeno, pa nemojte živjeti u zabludi.

Ne opterećujte se nepotrebnim stvarima, a svoje vrijeme što više trošite na ljude koje volite i na ljubav. Živite punim plućima, jer ćete tada sigurno biti majka koju bi svatko volio imati.

Foto: VaniaRaposo/Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

30. ožujka 2015.
16. siječnja 2019.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross