0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
18. ožujka 2019.

Ne radite invalide od svoje djece

Piše Ana Zibar
Sve što vaše dijete može učiniti samo vi ne bi trebali raditi umjesto njega! Ako ipak to radite, znači samo jedno, a to je da ne marite za svoje dijete. Svi mi roditelji bi se zapravo trebali pridržavati gore napisanog i ništa ne raditi umjesto svog djeteta jer mu to vjerujte nije nikakva pomoć. Na […]

Sve što vaše dijete može učiniti samo vi ne bi trebali raditi umjesto njega! Ako ipak to radite, znači samo jedno, a to je da ne marite za svoje dijete.

Svi mi roditelji bi se zapravo trebali pridržavati gore napisanog i ništa ne raditi umjesto svog djeteta jer mu to vjerujte nije nikakva pomoć. Na nama roditeljima je od djeteta napraviti samostalnu osobu, osobu koja će se moći brinuti sama o sebi i koja neće biti ovisna o nikome, a to svakako nećemo napraviti ukoliko umjesto djeteta obavljamo njegove zadatke.

Ludi ritam svakodnevice

Koliko god vam ovo možda zvuči zamorno jer je u ovom ludom i užurbanom ritmu svakodnevice primjerice lakše dijete obući, nego ga pustiti da se samo oblači i time vam još oduzme vremena koje nemate, to je ipak krivo.

Djetetu morate pustiti da se samo obuće jer kad mu to dopustite nakon nekog vremena biti će vam lakše jer vi to više nećete trebati raditi, a dijete će biti ponosno što se samo zna obući, a što je pak veliki korak prema njegovoj samostalnosti. To se odnosi na sve što smatrate da bi dijete moglo napraviti samo u skladu sa svojom dobi.

Ne pomažite na krivi način

Nemojte biti jedan od onih roditelja koji radi sve umjesto svog djeteta misleći kako mu pomaže da se ne bi jadno mučilo jer je to krivo, takvi roditelji zapravo ne mare za svoje dijete.

Radije usvojite onaj stav da ćete prestati raditi za svoje dijete što je moguće više stvari i to što je ranije moguće jer će vaše dijete kasnije biti sretnije.

Priprema za život

Stvarno je kriva pretpostavka da dijete zaštićujemo ako nešto umjesto njega napravimo... Nikoga na ovom svijetu ne možemo zaštititi od života, možemo ga jedino osnažiti i pripremiti na život, a to je ono što uvijek trebate imati na pameti.

Ono što većinu roditelja zapravo podsvjesno muči u cijeloj toj priči je to što će svojoj djeci nakon nekog vremena prestati biti potrebni! Da to je tako i to će se jednom dogoditi, to je život, a što to prije prihvatite, biti će vam lakše.

Uništavanje

Ako tretirate svoje dijete kao da je mala beba, vi ga zapravo uništavate i radite nesposobnim za život jer to dijete će kad tad otići iz obiteljskog gnijezda i napraviti svoje gnijezdo koje neće biti toliko sretno i uspješno ako ste ga vi kroz život kočili.

Pomozite svom djetetu da bude samostalno, snalažljivo i uporno, a ono će vam to vratiti svojom srećom i ljubavlju prema vama, koja vam je ionako najvažnija onog trenutka kada ode iz vašeg gnijezda.

Foto: geralt/PixaBay

One comment on “Ne radite invalide od svoje djece”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross