0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
27. lipnja 2016.

Nikad ne ostavljajte psa u automobilu

Piše Ana Zibar
Ljeto je i vruće je, gdje god bili i što god radili, zato neka vam niti slučajno ne padne na pamet ostaviti psa u autu, "samo da nešto obavite"! Ostaviti psa u auto "samo na trenutak", na ovim vrućinama, za psa može biti smrtonosno. Ukoliko je vani 25 stupnjeva, u autu je temperatura za samo […]

Ljeto je i vruće je, gdje god bili i što god radili, zato neka vam niti slučajno ne padne na pamet ostaviti psa u autu, "samo da nešto obavite"! Ostaviti psa u auto "samo na trenutak", na ovim vrućinama, za psa može biti smrtonosno.

Craig Fine

Ukoliko je vani 25 stupnjeva, u autu je temperatura za samo nekoliko minuta 40 stupnjeva, e pa sad zamislite kolika je onda temperatura u autu kada je vani 35 stupnjeva...

U takvim situacijama psi doživljavaju teška oštećenja mozga, a nerijetko mogu i uginuti u samo 15 minuta!!! Psi se protiv vrućine bore uz pomoć znojenja jastučića na šapama, kao i dahtanjem.

Ako kojim slučajem vidite u nekom autu ostavljenog psa, zapišite broj registracije, model auta i boju, pa po obližnjim kafićima potražite vlasnika, kao što obavezno trebate i obavjestiti policiju i društvo za zaštitu životinja. Nikako nemojte samo okrenuti glavu!

Da li je životinja pretrpjela toplotni udar, možete vidjeti po simptomima kao što su prekomjerna žeđ, teško dahtanje, gubitak apetita, ubrzan rad srca, povraćanje, smetnje u koordinaciji, uznemirenost, gustoj slini, malaksalosti, tamnom jeziku i povišenoj temeperaturi.

Ukoliko je pas doživio toplotni udar, treba ga u što kraćem roku odvesti kod najbližeg veterinara ili u rashlađenu prostoriju i pozvati pomoć.

Foto: FreeImages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

6. lipnja 2018.
28. prosinca 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross