0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
9. veljače 2017.

Novopečeni tata

Piše Ana Zibar
Koliko god novo razdoblje života za novopečene tate može biti stresno i šokantno, ono može biti i lijepo, pogotovo ako na ulogu roditelja gledate iz vedrijeg kuta, gdje ćete i pored mnogih obaveza i neprospavanih noći, pronaći smisao roditeljstva i svejedno uživati. Mnogi su očevi na samom početku dosta zbunjeni, te ne znaju kako se […]

Koliko god novo razdoblje života za novopečene tate može biti stresno i šokantno, ono može biti i lijepo, pogotovo ako na ulogu roditelja gledate iz vedrijeg kuta, gdje ćete i pored mnogih obaveza i neprospavanih noći, pronaći smisao roditeljstva i svejedno uživati.

tataibruno

Mnogi su očevi na samom početku dosta zbunjeni, te ne znaju kako se ponašati i što napraviti, ali sigurno nećete pogriješiti ako budete uz svoju partnericu, te joj olakšate težak i stresan posao, a to je briga oko djeteta na početku.

Dojenje djeteta ili hranjenje na bočicu je isključivo i samo izbor majke. Što će ona odlučiti i zbog kojeg razloga je samo na njoj, a na vama je da budete uz nju i da joj budete podrška. Svaka podrška će joj biti dobro došla!

Ponekad i vi možete promijeniti pelene. To stvarno nije teško, a kada ih jednom promijenite, svaki drugi puta biti će samo još lakše. Prematanje pelena i presvlaćenje bebe, zbližava bebu i roditelja, pa bi bilo poželjno da ste i vi ponekad dio ovog zadatka.

tataivito

Imajte na umu da je novopečenoj majci jako teško, te da uz neispavanost i kronični umor koji osjeća, njenim tijelom kolaju i hormoni koju utječu na njene osjećaje i ponašanje. Znam da što god napravili vjerojatno neće biti dobro, ali imajte razumijevanja i budite uz nju. Što više budete uz nju, to će se prije sve vratiti u normalu.

Koliko god briga oko bebe bila naporna, pokušajte što više uživati u njoj! Vrijeme leti, i vi se nećete niti okrenuti a vaša mala beba će odrasti u djevojčicu ili dječaka. Zato uživajte u svakome trenutku, koliko god vam to na početku bilo naporno.

Ne opterećujte se drugima, što misle i kako se ponašaju sa svojom djecom. Vi budite onakvi kakvi jeste i uživajte u svojoj ulozi. Posebno se ne opterećujte stereotipima kakav otac trebate biti, jer ste savršeni baš onakvi kakvi jeste.

tataivito2

Brinite što više o svom djetetu i podijelite brigu sa partnericom, kako bi njoj olakšali i kako bi bili prisutni u svakodnevnom životu svoga djeteta.

Pomozite u kući oko obavljanja kućanskih poslova! Takva pomoć nikada nije naodmet, a posebice kada u kuću stigne mala beba. Partnerica će vam biti i više nego zahvalna.

Napravite raspored kad tko može doći vidjeti dijete i na taj način osigurajte odmor svojoj partnerici, kao i rutinu bebi, koji su najvažniji. Kada partnerica osjeti da je dovoljno odmorna da primi posjete, možete početi sa dogovorima.

Znam da radite, i da se svaki dan vraćate kući umorni od posla, ali pustite neko vrijeme dok svi ne uhvatite novu rutinu i biti će vam lakše. I koliko god vam bilo teško u ovim trenucima, pogledajte ispred sebe i budite sretni što ste dobili neprocjenjivi dar, koji je najveća sreća. Neka vas ta sreća gura iz dana u dan, kada će vam biti sve lakše. Samo budite dio svega toga i ljubav koja će vam se vratiti biti će neopisiva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

11. prosinca 2017.
1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross