0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
17. svibnja 2015.

Održavanje električnih uređaja

Piše Ana Zibar
Nakon nekog vremena svaki električni uređaj se istroši, ali sa pravilnim održavanjem možete mu produljiti vijek trajanja. Zamrzivač trebate uvijek držati punog, jer je puni zamrzivač djelotvorniji od praznog zamrzivača, koji nema čime zadržati hladnoću. Puni zamrzivač će produljiti vijek trajanja kompresora i hladnjaka, a tako ćete i uštedjeti energiju. Prazne ladice zamrzivača napunite vrećicama […]

Nakon nekog vremena svaki električni uređaj se istroši, ali sa pravilnim održavanjem možete mu produljiti vijek trajanja.

perilica rublja

Zamrzivač trebate uvijek držati punog, jer je puni zamrzivač djelotvorniji od praznog zamrzivača, koji nema čime zadržati hladnoću. Puni zamrzivač će produljiti vijek trajanja kompresora i hladnjaka, a tako ćete i uštedjeti energiju. Prazne ladice zamrzivača napunite vrećicama punim leda ili plastičnim bocama punim vodom, a možete staviti i smrznuto povrće.

Na svojoj perilici za posuđe namjestite tvrdoću vode u skladu sa područjem gdje živite, a to napravite pomoću uputa dobivenim uz perilicu. Odjeljci koji služe za sol i sredstvo za ispiranje trebaju biti puni, a jer ćete na taj način produljiti rok trajanja perilice. Za dobro isprano posuđe namjestite postavku za količinu sredstva za ispiranje, a ukoliko vam je posuđe nakon ispiranja presvučeno ljepljivim filmom, znači da ju trebate smanjiti.

Nakon upotrebe sušilice za rublje, očistite sve filtere u sušilici do kojih možete doći. Morate ukloniti nakupljene grudice i vlakna, kako bi se osigurao pravilan rad uređaja. Redovito provjetravajte sušilicu i redovito ju servisirajte, te čistite ekstrakcijsko crijevo sušilice ili cijev.

Perilicu rublja nikada nemojte prenatrpati, kako vam ne bi propali ležajevi i ovjese. Uvijek prije pranja rublja pogledajte upute koje ste dobili uz perilicu, za dozvoljenu količinu rublja u perilici.

Kako ne bi puknula ploča na elektroničkom štednjaku, morate pripaziti na lonce u kojima kuhate. Neka posuđe ima ravno dno, te pazite da veličina ne bude veća od oznake na ploči. Pazite kako čistite ploču štednjaka, te kojim sredstvom! Ploču štednjaka smijete čistiti samo sredstvom koje je namijenjeno za čišćenje tog materijala.

Foto: hariparmar/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. studenoga 2011.
2. travnja 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross