0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
18. travnja 2016.

Opravdana epiziotomija

Piše Ana Zibar
Liječnici se uglavnom slažu kako je epiziotomija neophodna kada se dijete zaglavi u porođajnom kanalu, zbog rizika od respiratorne patnje. No ne slažu se baš svi sa time... Mnogi od njih rade epiziotomiju kada koriste vakuum ili klješta radi lakšeg poroda. No, zapravo nema opravdanog razloga za epiziotomiju. Epiziotomijom liječnici mogu uništiti vaginu! Liječnici su […]

Liječnici se uglavnom slažu kako je epiziotomija neophodna kada se dijete zaglavi u porođajnom kanalu, zbog rizika od respiratorne patnje. No ne slažu se baš svi sa time... Mnogi od njih rade epiziotomiju kada koriste vakuum ili klješta radi lakšeg poroda. No, zapravo nema opravdanog razloga za epiziotomiju.

poroda

Epiziotomijom liječnici mogu uništiti vaginu! Liječnici su uvjerenja da ravan rez zarasta brže od spontane posjekotine, što nije točno, jer je prirodno uvijek najbolje! Nažalost u današnje vrijeme skoro svaki porod završava epiziotomijom.

Nekada su se liječnici obučavali za rutinske epiziotomije, te do danas nisu promijenili praksu... Samo u rijetkim slučajevima je opravdana epiziotomija, kao na primjer kada beba "zapne". Zato se žene moje drage trebate na vrijeme detaljno informirati o epiziotomiji, te se zauzeti za sebe i ne dopustiti im da vas režu bez veze.

Foto: AnnaMorais/Pixabay

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

19. lipnja 2014.
30. siječnja 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross