0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
7. listopada 2019.

Organizacija uz Feng Shui

Piše Ana Zibar
Osobama koje se ne mogu organizirati može patiti privatni i poslovni život, a kako do toga ne bi došlo postoji rješenje koje nudi Feng Shui. Feng Shui dovodi ravnotežu u život tako da vas navodi da pratite pravila svemira koji zauzvrat nudi odličnu organizaciju. Pa što treba napraviti? Jednostavno je, treba organizirati prostor oko sebe […]

Osobama koje se ne mogu organizirati može patiti privatni i poslovni život, a kako do toga ne bi došlo postoji rješenje koje nudi Feng Shui. Feng Shui dovodi ravnotežu u život tako da vas navodi da pratite pravila svemira koji zauzvrat nudi odličnu organizaciju.

Pa što treba napraviti? Jednostavno je, treba organizirati prostor oko sebe tako da oslobodite mjesto za nove stvari koje će ući u vaš život. Ali da bi znali što to znači ajmo mi malo detaljnije u nastavku, da znate na što točno trebate obratiti pažnju i što trebate napraviti.

Uvijek ulazite na glavna vrata

Ako u svoj dom imate mogućnost ući kroz garažu ili stražnji ulaz, savjetuje se da to ne činite već da u dom uvijek ulazite kroz glavna vrata. Sporedni ulazi su često stari, ružni, zapostavljeni i oronuli, a prilikom ulaska u dom trebali bi osjećati pozitivnu energiju i zato se savjetuje da uvijek ulazite kroz lijepo uređene dijelove.

Kupaona uvije treba biti čista

Kupaonica je mjesto u vašem domu u kojem bi trebalo uvijek sve biti uredno. Ručnike stavite da vise na vješalicama, a kada potrošite neke kozmetičke preparate odmah ih bacite u smeće i nikada ih nemojte dugo držati u kupaoni.

Plava boja

Plava boja trebala bi biti sastavni dio vašeg života zato što vodi organiziranijem životu. Jednostavno dodajte dodatke u plavoj boji u svoj dom, a ponajviše u ured gdje provodite većinu svog vremena.

Čisti ulaz

Prije bilo kakvih čišćenja savjetuje se da prvo očistite središnji ulaz u svoj dom i oslobodite prostor kako bi mogli nesmetano u kuću. Ako primjerice svakog dana u kuću ulazite kroz kaos i nered sve to unosite i u svoj život. Kroz ulazna vrata ulazi životna energija i zato taj prostor treba biti čist.

Obuću uvijek pospremite u predviđene ormariće, kao i jakne i kapute. Kod ulaza neka uvijek sve bude najbolje organizirano, a otirač za noge neka bude čist i uredan te se pobrinite da ispred ulaza ne ostavljate vreće se smećem.

Pobrinite se da sve funkcionira

Ako u vašem domu bude sve dobro organizirano povećat će se i vaša organiziranost, zato redovito čistite, održavajte dom i obavljajte popravke. Najveću pažnju posvetite rasvjetnim tijelima jer ćete njima najbolje naglasiti namještaj u domu i stvoriti ugođaj. Pobrinite se da svaki dio prostora u domu bude dobro osvijetljen.

Uredan radni stol

Prije odlaska kući s posla pospremite radni stol. Bacite smeće i sve nepotrebne papiriće, kao i ostatke hrane. Sve dokumente organizirajte u predviđene mape i fascikle kako bi zatvorili jedan dio i otvorili nove mogućnosti koje vam se mogu događati nakon posla. Kada je stol zakrčen dokumentima i papirima jednostavno nemate dovoljno mjesta za nove poslovne mogućnosti i nove informacije.

Središnji dio ureda

Sredina ureda bi isto tako trebala biti čista kako bi energija mogla neometano protjecati kroz ured. Pripazite da neki predmeti ne koče energiju jer to pak dovodi do neorganiziranosti. I zato kako bi vam život bio lakši i sretniji pobrinite se da na sredini ureda ostavite mjesta za protok pozitivne energije.

I to vam je to!

Foto: Monoar/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

3. veljače 2015.
25. siječnja 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross