0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
17. prosinca 2014.

Originalni pokloni za djecu

Piše Ana Zibar
Kada se kupuju pokloni za djecu, najčešće se kupuju igračke. Igračke jako razvesele djecu, no ubrzo im dosade, pa su nerijetko veliki sakupljači prašine. Zato ove godine poklonite nešto drugo! U nastavku vam donosim par originalnih prijedloga 😉 Ako poklanjate malo dijete imajte na umu da mala djeca jako vole prerušavanja i kostime, posebice ako […]

Kada se kupuju pokloni za djecu, najčešće se kupuju igračke. Igračke jako razvesele djecu, no ubrzo im dosade, pa su nerijetko veliki sakupljači prašine. Zato ove godine poklonite nešto drugo! U nastavku vam donosim par originalnih prijedloga 😉

poklanjanje

Ako poklanjate malo dijete imajte na umu da mala djeca jako vole prerušavanja i kostime, posebice ako se radi o kostimima njihovih omiljenih likova iz crtića. Kupnjom nekog od takvih kostima ili izradom nekih od njih, bez razmišljanja ćete razveseliti najmlađe.

Uplatite djetetu neki od tečaja ili aktivnosti koje dijete voli. Na taj način osim što ćete razveseliti dijete, pokazati ćete mu da ga slušate, te da vam je bitno da se bavi onime što voli, te da ga potičete. Prije samog uplaćivanja dobro razmislite što ćete uplatiti kako ne bi fulali, i nipošto nemojte uplaćivati tečaj nečega što se vama čini interesantno, jer nije riječ o vama!

Možete pokloniti i neku društvenu igru ili pazzle. Kod odabira pazite da je igra u namijenjena dobi djeteta koje poklanjate, kako mu igra ne bi bila dosadna ili preteška.

Dijete koje voli otkrivati nove stvari i čitati, sigurno bi razveselila pretplata na neke od njemu zabavnih časopisa. Ovaj poklon djetetu će pružiti nova saznanja i učenja o onome što voli i što ga zanima.

Pokloniti možete i ručni sat sa kazaljkama, koji možete izabrati u raznim oblicima i bojama. Najbolje bi bilo kada bi pronašli sat sa djetetovim dragim likom.

Slikovnica ili dobra i zabavna knjiga su isto odlični pokloni, u koje obavezno napišite posvete za lijepo sjećanje.

Dijetetu koje trenira neki sport bilo bi dobro pokloniti bilo što od dodatne opreme ili dodatnih rekvizita vezanih za sport kojim se bavi.

Poklonite djetetu 10 vaučera na koje ćete napisati 10 njegovih želja, na svaki vaučer po jednu. U te želje spadaju stvari koje dijete voli raditi, odredite rok koji dijete ima za iskorištavanje vaučera, pa neka dijete iskoristi svoje želje u tom periodu. Pod željama mislim na odlazak kod prijatelja, odlazak u kino, kasnije spavanje, kasnije buđenje, itd.

Ulaznice za film ili neki događaj koji dijete voli, isto je jedan super poklon.

Potaknite djetetovu kreativnost poklanjanjem raznih predmeta za stvaranje novih i kreativnih stvari. Uzmite vrliku kutiju, pa u nju napunite, raznobojne papite, tempere, ljepila, plasteline, trakice, balone, te ostale razno razne materijale koji će pomoći u stvaranju novih kreacija.

Uokvirite djetetove cipelice, npr. cipelice u kojima je prvi put dijete prohodalo, ili prve baletne papučice ili nogometne kopačke. Nešto što će djetetu biti draga uspomena.

Izradite fotoalbum koji će sadržavati slike koje su drage djetetu i koje će ga podsjećati na njemu drage trenutke. Kako u današnje vrijeme fotografije sve više budu spremljene na kompjuteru ili mobitelu, fotoalbum je odličan poklon.

Pokloniti možete i praznu staklenu kutiju u koju ćete ubacivati sve ulaznice i karte svih događanja na kojima ste bili zajedno. To će biti jedna divna uspomena.

Zasadite zajedno neko stablo ili biljku i pratite njihov rast. Biti će lijep osjećaj jednom kada izraste a vi ćete znati da je to nešto što ste napravili zajedno.

Napišite djetetu poruke za razne životne situacije i pospremite ih u lijepe koverte, svaku poruku u jednu kovertu. Neka te poruke budu vaše riječi i osjećaji prema djetetu kada je tužno, veselo, kada se boji, itd. Neka otvara koverete kada se osjeća onako kako na njima piše, tada će uslijediti vaša utjeha i potpora.

Uplatite tečaj koji ćete pohađati zajedno i na taj način se družiti. Naravno uplatite tečaj za koji znate da će zanimati dijete.

Kupite djetetu ogrlicu sa privjeskom na kojem ćete ugravirati poruku koja je namijenjena samo za njega.

Na velikom komadu kartona napravite obiteljsko stablo, na koje ćete zalijepiti slike, te ispod svake slike napišite ime i prezime osobe i par riječi o njoj. Upoznajte dijete sa njegovom familijom..

Djetetu koje voli pjevati uplatite satove pjevanja, ili studio u kojem će se zabilježiti njegov glas i snimiti poneka pjesma.

Omiljenu dječju knjigu iz djetinjstva zamijenite novim izdanjem, na koje će dijete sigurno biti oduševljeno.

Ugravirajte tablu od drva ili napravite plakat na koje ćete napisati rečenicu koju najčešće izgovarate svome djetetu, a koja je lijepog sadržaja.

Dok je malo uzmite djetetov otisak stopala, pa kada bude veće mu ga uokvirite i poklonite, isto tako možete uokviriti djetetovu najdražu igračku s kojom se više ne igra, a koja će mu tako ostati jedna lijepa uspomena.

Koji god poklon odabrali, sigurna sam da ćete oduševiti svog mališana! Pusa

Foto: Egilshay/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

19. ožujka 2015.
17. kolovoza 2016.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross