0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
7. prosinca 2017.

Osobe koje će vam ići na živce kad rodite

Piše Ana Zibar
Nakon što beba stigne doma nakon porođaja vaš svijet će se u potpunosti promijeniti. U tom periodu mamama puno toga treba i puno toga im istovremeno može pomoći i razveseliti ih, ali ih isto tako i živcirati. Što se živciranja tiče za to će biti zaslužni neki ljudi, a o kojim ljudima se radi donosim […]

Nakon što beba stigne doma nakon porođaja vaš svijet će se u potpunosti promijeniti. U tom periodu mamama puno toga treba i puno toga im istovremeno može pomoći i razveseliti ih, ali ih isto tako i živcirati. Što se živciranja tiče za to će biti zaslužni neki ljudi, a o kojim ljudima se radi donosim u nastavku 🙂

mala-beba

Prijatelji koji kasne

Kada postanete mama i dok je vaše dijete još mala bebica koja je zahtjevna, svaka minuta sna biti će vam dragocjena. Ako imate prijatelje koji kažu da će doći u određeno vrijeme, a onda kasne, makar i 20 minuta, vama će to jako smetati jer ako beba u to vrijeme spava vi ćete samo imati na pameti koliko je dragocjenog vremena propušteno i iz minute u minutu ćete biti sve više ljute jer ste mogle odmarati, a ne išćekivati prijatelje kojima je vrijeme relativno.

Oni koji su obećali pomoći, a to nisu ispunili

Biti će bliskih prijatelja ili članova obitelji koji su vam cijelu trudnoću govorili kako jedva čekaju da rodite kako bi oni mogli biti s bebom i kako će vam u svemu pomagati, a na kraju će se ispostaviti da to uopće nije tako. Pod tim osobama mislim na one koje se pojave onda kada njima odgovara i koje su sa bebom onda kada je beba mirna i sretna, a ne onda kada vam stvarno treba pomoć.

Bolesni gosti

One osobe koje će se pojaviti na vašim vratima i kojima nije ništa, samo šmrcaju i kašlju, ali inače je sve ok. Ah da i jučer su imali malu temperaturu. Takve situacije će vas izbacivati iz takta jer jedino što će vam biti na pameti je nada da se beba neće zaraziti i da nećete imati problema, ali i da sve morate dobro prozračiti kada ta osoba ode. Jer briga o bolesnoj bebi je najteža, a ako se i vi razbolite onda je još gore.

Osobe koje ne peru ruke

Mene je osobno ovo najviše živciralo kada bi gosti došli i ne oprali ruke! S prljavim rukama odmah su krenuli prema bebi i dirali ju po rukicama koje bebe uvijek stavljaju u usta... Jako sam se borila s time.. Neugodno ti je reći da odu oprati ruke, ali ponekad nažalost trebaš biti i malo stroži i to tražiti jer je bitnije da beba ostane zdrava nego da se netko zbog toga uvrijedi.

Gosti koji dođu kod vas na odmor

Kažu da ima i takvih, mada ih ja osobno nisam doživjela.. To su oni tipovi koji dođu kod vas na neko vrijeme jer će vam pomoći, a na kraju se ispostavi da su kao u hotelu.

Tata koji spava

Vi ste ti koji ćete ćuti svaki šum i buditi se na svaki plač bebe, falit će vam sna, biti ćete iscrpljeni i neće vam biti do ničega, a onda kada još uz sve to vidite kako tata spava mirnim snom kao beba početi će vam ići na živce i osjećat ćete nepravdu jer će vam se činiti kao da beba ima jednog roditelja, a ne dva.

Žena koja misli kako sve radite pogrešno

O da ima ih i takvih i to nekoliko. Biti će žena, bilo da su vaše prijateljice, majke, bake, susjede, itd. koje će biti najpametnije i koje će stalno dijeliti savjete u kojima ćete moći pročitati između redaka da ono što vi radite nije ispravno. Jer onako kako su one radile bilo je najbolje 🙂

Poštar, prodavač krumpira, itd.

Bilo da zvoni, viče na ulici ili zove telefonom, to će najčešće biti u krivo vrijeme. Možda neće uvijek probuditi bebu, ali će biti baš u nezgodno vrijeme i vi ćete luditi zbog toga.

Osobe koje silom žele posjetiti vas i bebu

Posebice u prvim danima kada se vratite iz bolnice, a vi još uvijek ne znate niti kako se zovete. Takve osobe odmah u startu spriječite i bez pardona im recite da sada neko vrijeme vi i vaša beba trebate imati vremena za sebe kako bi se odmorile i kako bi se navikle jedna na drugu. Prvih 6 tjedana nema što tko tražiti kod vas.

Biti će tu još osoba koje će vam stvarati pritiske, ali vi samo odmahnite rukom i kroz jedno uho unutra, kroz drugo van. Slušajte samu sebe i napravite onako kako mislite da je najbolje za vaše dijete i vas. A oni koji će vas živcirati njih jednostavno počnite ignorirati i furajte svoj film 🙂

Foto: StockSnap/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

27. svibnja 2020.
18. travnja 2015.
26. listopada 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross